HP Logo Batiment 1024x660

HP minskar upp till 9000 jobb

HP, som allmänheten känner väl till för sina datorer och skrivare, meddelar en stor omstruktureringsplan som kommer att påverka jobb. Mellan 7 000 och 9 000 jobb kommer att minskas under de närmaste tre åren. Detta inkluderar uppsägningar och frivilliga avgångar vid tidig pensionering.

HP-logotypbyggnad 1024x660

Denna omstruktureringsplan, presenterad av Enrique Lores (ny chef för HP som kommer att ta ledningen för företaget den 1 november), skulle göra det möjligt för HP att anpassa sig till de nya konsumtionsvanorna hos sina kunder, särskilt när det gäller patroner. bläck. Under lång tid har de varit företagets verkliga kontantko.

HP avser att fokusera mer på tjänster och till exempel erbjuda att sälja sina skrivare till rabatterade priser (detta finns redan) men i utbyte skulle kunden åta sig att köpa patroner från HP. Företaget kommer också att erbjuda att köpa den dyrare utrustningen och sedan ha fullständig frihet att köpa patroner från ett annat märke.

Företaget har totalt 55 000 anställda. Minskningarna kommer därför att utgöra 16% av den totala arbetskraften. Denna förändring förväntas kosta cirka 1 miljard dollar. “Vi tar djärva och beslutsamma åtgärder inför nästa kapitel”, säger Enrique Lores.

Med denna omstruktureringsplan uppskattar HP att den kan spara 1 miljard dollar per år från räkenskapsåret 2022.