HP Batiment

HP: ytterligare ett kvartal i nedgång i finans och dåliga prognoser

HP har publicerat sina ekonomiska resultat ikväll för det tredje av verksamhetsåret 2016. IT-gruppen fortsätter att oroa sig med ett nytt kvartal där resultaten är nere.

HP-byggnadslogotyp

Intäkterna var 11,9 miljarder dollar, jämfört med 12,4 miljarder dollar förra året under samma period, en minskning med 4%. Nettoresultatet uppgick till 783 miljoner dollar, eller 46 cent per aktie, jämfört med 854 miljoner dollar förra året, eller 47 cent per aktie.

HP har också publicerat sina prognoser för fjärde kvartalet och de är lägre än för analytiker. Koncernen förväntar sig ett nettovinst från den löpande verksamheten på mellan 34 och 37 cent per aktie, där marknaderna riktar sig till 41 cent per aktie.

Inte överraskande reagerade marknaderna dåligt på nyheterna om sjunkande resultat och dåliga prognoser för nästa kvartal. HP: s andel släppte 5% efter början på börsen för en aktie till 13,63 dollar.

Som en anekdot är en av fyra datorer som säljs i Frankrike HP-märke. Under det sista kvartalet såldes 1,9 miljoner exemplar i Frankrike. Detta minskade med 1,1% från samma kvartal för ett år sedan.