Presse-citron

Huawei CFO för 2 år sedan Huawei CFO släpptes mot borgen (men i Kanada) Huawei CFO, Meng Wanzhou betalade äntligen en tung obligation som tillät henne att släppas, men hon måste stanna i Kanada för en …

Den 1 december arresterades Meng Wanzhou i Kanada under en mellanlandning i Vancouver, på begäran av USA. Eftersom hon har kommit under kanadensisk makt vill USA att hon utlämnas så att det kan avgöra om Huawei har brutit mot embargot mot Iran de senaste åren.

Huawei ekonomichef långt ifrån ur skogen

För att släppas betalade Huawei finansdirektör en obligation på 10 miljoner kanadensiska dollar, ett belopp som effektivt låter henne släppas, men inte helt. Meng Wanzhou har faktiskt en skyldighet att stanna i landet tills det beslutas om hon ska utlämnas till USA eller inte. Förutom insättningen har dottern till grundaren av Huawei gått med på att lämna över sina två pass och bära ett elektroniskt armband. Hon är under eskort av en säkerhetspersonal så snart hon lämnar sin bostad och måste respektera ett utegångsförbud som sträcker sig från 23:00 till 06:00.

Den 6 februari kommer en första utfrågning att hållas för att avgöra om hon ska utlämnas till USA eller inte. Kanada och USA kommer att arbeta tillsammans innan beslutet fattas. Om Huaweis finansdirektör i slutändan utlämnades, skulle hon kunna prövas på konspirationsräkningen och få upp till 30 års fängelse. Amerikanska tjänstemän kommer att behöva avgöra om Meng Wanzhou hjälpte att lura finansiella myndigheter att tillåta handel med Iran, som ZTE har gjort tidigare. Dessutom hade det kinesiska företaget befunnits skyldigt innan det fick tunga handelssanktioner.

På den kinesiska sidan säger flera företag att de stöder Huawei och uppmuntrar bojkott av amerikanska produkter. Den kinesiska regeringen hade redan reagerat snabbt genom att indikera att den var emot ” fast Till detta gripande. När det gäller Donald Trump säger han att han är redo att ingripa om fallet kräver det.

Källa