Huawei Phone: Kommer det att få uppdateringar från Google

Huawei Phone: Kommer det att få uppdateringar från Google?

Huawei är fortfarande nedsänkt i sin kamp för att försök att se till att Google inte är centrum för Android-universum. Deras nya mobiler anländer utan sökjättens tjänster, medan modellerna före veto fortsätter att fungera som om ingenting hade hänt. Kontroversen uppstod igår när Washington Post föreslog att slutet på “TGL” -licensen också var slutet på uppdateringar för äldre Huawei-telefoner.

Denna information föreslog att telefoner före det amerikanska förbudet, det vill säga de som lanserades med Google Services, kommer att sluta ta emot kritiska säkerhetsuppdateringar i framtiden. Exakt det tillfälliga TGL licens har gjort det möjligt för Huawei att fortsätta arbeta och underhålla sin utrustning hos olika nordamerikanska företag.

Huawei Phone: Kommer det att få uppdateringar från Google

Uppdateringar ja eller nej?

Efter att ha avslutat denna licens har många användare undrat vad som kommer att hända med deras mobiltelefoner och om de kommer att kunna fortsätta ta emot programuppdateringar eller inte. Nu har Huawei avgjort kontroversen med ett meddelande som gör framtiden för dessa enheter tydlig. Huawei har svarat på Huawei Central media i frågan , förutom att bekräfta detsamma till tvivel hos vissa användare på Twitter.

Huawei AppGallery

Som förklarats av företaget, ”Våra kunder kommer att kunna fortsätta ta emot programvara och service uppdateringar tack vare styrkan i öppen källkodssamhälle och våra egna avancerade FoU-funktioner, kommenterade företaget och betonade också att ”telefoner med Google Play fabrik installerad kommer alla applikationer som laddas ner från Google Play och andra Google-applikationer att fortsätta att få uppdateringar. För telefoner som inte levereras med Google Play kan nya appar och uppdateringar hanteras via Huaweis AppGallery, förinstallerat.

Rastlösa användare

Företaget har också svarade bekräftande på en användare på Twitter , som frågade om sin Huawei Nova 5T, och huruvida den kommer att fortsätta ta emot programuppdateringar och Google-tjänster efter att licensen löper ut. Det kinesiska företaget har också uppgett att mjukvaru- och säkerhetsuppdateringar kommer att fortsätta att komma “som vi alltid har gjort.” Därför och enligt den huvudsakliga inblandade, det vill säga Huawei själv, kommer pre-veto-mobiler från USA att fortsätta att ta emot säkerhetsuppdateringar och uppdateringar från Googles tjänster, medan de nya modellerna kommer att göra detsamma men med HSM (tjänster Huawei-telefoner) något som redan var för givet.