skapa ikonpaket

Hur du skapar ditt eget ikonpaket på Android

Av flera skäl, varav två sticker ut över resten. Den första är att, med allt erbjudandet vi har tillgängligt, ett stort antal av det inte övertygar oss eller helt enkelt, vi har en kreativ idé som vi vill ställa till tjänst för alla användare via en app, även om det kommer att kräva lite kunskap om programmering.

skapa ikonpaket

Hur du skapar ditt eget ikonpaket

Praktiskt taget är den befintliga metoden den enda som ger bra resultat när du installerar dem på smarpthone, med appnedladdning med. Det programmet som vi ska använda kallas Icon Pack Studio , det kommer att vara verktyget för att skapa alla ikonpaket som vi vill ha, och som kommer från skaparna av SmartLauncher, så det är en mycket viktig rekommendation bakom appen. icon pack studioredaktör pack de iconos

Dess användning är väldigt enkel, eftersom vi när vi går in i den kan vi omedelbart skapa vår personliga ikon. Vi rekommenderar att du lämnar den här menyn så snart som möjligt, eftersom det är en snabb redigerare som inte har alla alternativ som appen verkligen innehåller. Vi går till “+” -tecknet, där alla anpassningsalternativ kommer att visas.

Vi kan ändra aspekter som gränsen, formen den kommer att ha, välja logotypdesign, flytta dess position och justera dess storlek, bland andra. En märklig aspekt är att det i färg på ikonen är möjligt att välja om vi vill att apparna ska ha samma färger, eller att ändra beroende på vilken . Det vill säga, vi kan beställa appen att anpassa färgerna på Instagram till lila, Spotify till gröna etc. För att göra detta, i avsnittet “Fyll”, klicka på “Appfärger” i rullgardinsmenyn. icon pack studio vista previa pack de iconos

När designen har bestämts klickar vi på ögat som finns i det övre högra hörnet, vilket tar oss till förhandsgranskningen för att kontrollera hur vår skapelse har varit. Om vi ​​är nöjda sparar vi och ger ett namn till det paketet, men det kommer inte att installeras på smarttelefonen ännu. Vi väntar tills ett meddelande från appen visas, klicka på det och sedan “Installera”. Nu ja, det nya ikonpaketet kommer att implementeras i terminalen, men vi kan hitta ett problem .

Hur man anpassar det nya paketet till alla bärraketer

Och det är att den här appen har en liten begränsning, eftersom den är skapare av SmartLauncher är den bara kompatibel med deras utveckling och med Nova Launcher finns det inga fler. För alla andra bärraketer kommer denna designändring inte att tillämpas på ikonerna. Lyckligtvis finns det en lösning för att lindra detta problem.

Tack vare Adapticons-appen , kan vi tillämpa vad vi har skapat i varje startprogram, från utvecklaren det är, eller om vi vill tillämpa det på det personaliseringsskikt som vi har som standard på mobilen. Det är verkligen ett program som också tjänar till att skapa anpassade paket, men det hanterar en redaktör något mer osäker än den tidigare appen , så dess starka punkt är att vi kan ladda det paket som vi har designat, importera det till Adapticons och automatiskt tillämpa det. till vilken bärraket som helst. adapticons crear pack de iconos

För att göra detta lägger vi till en Adapticons-widget, klickar och väljer den app som vi ska ändra design på. När vi väl har gått in i redigeringsmenyn är det viktigt att välja alternativet “Originalformulär” innan du går till avsnittet ”Ändra ikon” som ligger lite längre ner i menyn. Ett flytande fönster kommer att visas, där vi ger “Importera ikon”, för att ladda den design som vi har skapat. Så med alla appar vi vill ändra. Hur som helst, vi rekommenderar att du använder Nova Launcher för en bättre implementering av ikonerna.