Surfa på Internet hemifrån

Hur man använder Wi-Fi och surfar på Internet hemifrån

Hur man alltid har internet hemifrån

Som vi vet kan vi använda både mobil- och bredbandsnätverk och Wi-Fi-anslutningar. Det andra alternativet är perfekt när vi är hemma, på jobbet eller någonstans ansluten. Vi har många nätverk tillgängliga nästan överallt. Men naturligtvis kanske vi ibland inte har tillgång, men vi kommer att ha ett mobilnät, såvida vi inte är i ett område utan täckning.

Surfa på Internet hemifrån

Därför kan vi använda några alternativ för att kunna surfa på Internet var som helst . Vi visar de viktigaste alternativen.

Använd en bärbar router för att ansluta på gatan

Ett av alternativen vi har är att ha en bärbar 4G / 3G-router . De använder det tillgängliga mobilnätet för att erbjuda anslutning var som helst. Det är ett intressant alternativ för till exempel när vi åker på en resa och vi vill hålla kontakten hela tiden.

En av de positiva punkterna med att ha en 4G-router är att vi kan ansluta flera enheter. Det fungerar genom en simkort och låter oss erbjuda ett Wi-Fi-nätverk och ansluta en mobiltelefon, surfplattor, bärbar dator … Kort sagt, all utrustning vi har.

Tänk på att bärbara routrar har vanligtvis ett integrerat batteri. På detta sätt behöver vi inte ansluta till det elektriska nätverket, eftersom det har en autonomi på flera timmar. Det är idealiskt till exempel att ta en tåg- eller bussresa och ha anslutning hela tiden.

Frontal del router MiFi 4G NETGEAR Nighthawk M2 med los botones de acción

Donglar att ha internet var som helst

Ett alternativ är donglar. Det har sina fördelar och nackdelar, men det är ännu ett sätt att ansluta till Internet utanför hemmet. I detta fall är det en USB-enhet att vi kan ansluta till vår dator. Återigen kommer det att fungera tack vare ett SIM-kort som vi ansluter och som får ett mobilnätverk.

Det finns dock en viktig punkt som vi måste lyfta fram, och det är att vi bara kan navigera från enheten som vi ansluter till. Till exempel om vi ansluter USB till en bärbar dator kan vi bara navigera från den datorn.

Detta kommer att innebära vissa begränsningar. Det betyder till exempel att vi inte kommer att kunna ansluta från andra enheter som mobiltelefoner eller surfplattor. Många av dessa enheter kommer inte att vara kompatibla eftersom de inte kan anslutas via USB.

Det är dock ett annat alternativ att navigera utanför hemmet när vi inte har ett tillgängligt nätverk i närheten.

Dela anslutning med mobil eller internetdelning

Vi kan också dela anslutningen från vår mobiltelefon. Utan tvekan är det det billigaste och mest tillgängliga alternativet för användarna. Vi måste helt enkelt ha en anslutning på telefonen och göra den kompatibel för att dela signalen med annan utrustning.

Det här är intressant om vi vill använda vårt mobilnät för att navigera från en dator, surfplattor eller någon annan enhet. Naturligtvis måste man komma ihåg att batteriförbrukningen kan vara för hög, förutom att det inte är det mest angivna att ansluta flera apparater samtidigt.

MiFi vs Tethering

Tillgängliga trådlösa nätverk

Även om vi har nämnt att vi inte alltid kommer att ha en Wi-Fi-nätverk att ansluta till är sanningen att vi idag på de flesta ställen kommer att kunna hitta ett alternativ. Vi pratar om hotell, köpcentra, stationer … Kort sagt, trådlösa nätverk är mycket närvarande.

Man måste dock komma ihåg att detta också kan leda till säkerhetsproblem . När vi bestämmer oss för att gå in i ett offentligt Wi-Fi-nätverk, till exempel i en butik eller någon lokal, måste vi undvika att dela känslig information, göra betalningar eller logga in.

Vi vet inte riktigt vem som kan stå bakom offentliga nätverk och även om de är ett alternativ till att ansluta till Internet utanför hemmet måste vi ta det med försiktighet.