Gör Android One-mobiler snabbare

Hur man gör Android One-mobiler snabbare

Nästan alla tillverkare har en mobiltelefon baserad på Android One i sin portfölj. Vi har att göra med ett operativsystem baserat på Android som vi känner, men som är avsedda för terminaler med låga tekniska fördelar, så att de kan ha samma operativa möjligheter som andra terminaler till högre kostnad.

Gör Android One-mobiler snabbare

Dessa tekniska begränsningar hindrar många av möjligheterna av dessa terminaler, men som vi säger är Android One ansvarig för att anpassa operativsystemet och många av dess applikationer, för annars skulle de inte fungera på sådan blygsam hårdvara. Kom ihåg att Android-baserade mobiler kan fungera från en fyrkärnig processor, 1 GB RAM-minne och endast 4 GB internt minne, med skärmar som inte ens når HD-upplösning.

Android One Mensaje

Öka prestanda

Men det betyder inte att vi inte kan göra någonting för att påskynda telefonerna med Android One och förbättra dess prestanda. Vi kommer att se några knep för att kunna göra det och med vilka vi kommer att märka den förbättringen eller den extra hastigheten som kan kräva vid många tillfällen.

Avinstallera det onödiga

En mobil med Android One är inte nödvändigtvis fri från bloatware. Alla onödiga applikationer som är installerade som standard eller de som vi har installerat bör tas bort. På detta sätt undviker vi att konsumera resurser i bakgrunden, de kan köras vid systemstart eller förbrukar batteri. En mobil med Android One bör endast vara värd för de appar som vi använder. Genom att befria oss från allt överflödigt program, frigör vi utrymme och märker en generell prestationspik.

Stäng av Discovery-flödet

Android One Launcher är som standard Google Discover-flödet med aktuella nyheter. Det är ett alternativ som kan inaktiveras för att spara systemresurser. För att göra detta måste vi hålla ner fingret på skrivbordet. Sedan klickar vi på “Hemskärmsinställningar” och i nästa meny trycker vi på “Svepåtkomst”. Nu behöver vi bara markera alternativet “Ingen” för att inaktivera det här alternativet och spara systemresurser.

escritorio android en

Ta bort animationer från Android

Det är ett gammalt trick som har använts i flera år på Android-telefoner, men det är mycket vettigt på den mest begränsade Android One. Genom att eliminera onödiga animationer blir systemet mjukare och alla meny- och appövergångar kommer att genomföras snabbare. För att göra detta måste vi ange Inställningar / tillgänglighet. Inom skärminställningarna måste vi klicka på “Ta bort animationer”

desactivar animaciones android one

Snabbt microSD-kort

Du kanske inte har tänkt på det, men de flesta Android One-telefoner stöder lagringsexpansion via microSD-kort. Om vi ​​köper en klass 10 med hög läs- och skrivhastighet kommer vi att göra det förbättra prestanda när filer öppnas eller kör applikationer. Om du har en microSD i din Android One och den är gammal kan det vara dags att överväga att köpa en ny.

tarjetas microSD de alto rendimiento, tarjetas microSD de alto rendimiento moviles, mejores tarjetas microSD de alto rendimiento, tarjetas microSD de alt rendimiento baratas

Ladda ner en spelaccelerator

Spelacceleratorer är utformade så att alla systemresurser är inriktade på spel. Men förutom att optimera spel på Android One kan de också uppnå bättre övergripande systemprestanda . Strax nedan lämnar vi dig med GameBooster, som är en av de mest populära för Android och som gör att du kan optimera CPU och RAM med en enda beröring och också förbättrar flytningen i de mest populära spelen som PUBG eller BrawlStars.

spelbooster android

Förbättra ljudet

Slutligen kan vi också förbättra ljudprestandan på en mobil med Android One. Det bör komma ihåg att dessa mycket blygsamma enheter sällan har en dubbelhögtalare, och att den de integrerar inte är alltför kraftfull. På så sätt kan vi förbättra ljudkvaliteten mycket enkelt. För detta måste vi inaktivera rutan “stereo” i tillgänglighetsinställningarna. Det är så enkelt som att gå in i Inställningar / tillgänglighet och i ljudavsnittet aktiverar vi rutan “Ljud i mono”. På detta sätt kommer vi att märka en förbättring av ljudets tydlighet.