TikTok - Lip Sync

Hur man gör videor på TikTok med röster (Lip Sync) steg för steg

En av de viktigaste funktionerna och funktionerna som TikTok har är utan tvekan Läppsynkronisering . Det finns dock fortfarande många människor, användare av det sociala nätverket, som inte vet hur man använder det. Idag ska vi ge en bra recension av den av ” göra videor med röster ”Så att du blir expert och överraskar dina följare. Sikta, sikta.

TikTok och dess ursprungsfunktion

TikTok kallades inte alltid det. När det sociala nätverket lanserades var namnet det fick Musikaliskt – du har sin ursprungliga logotyp under dessa linjer – och det var faktiskt under den titeln att den började bli populär på en halv planet. År 2018 beslutade dock ägarna att byta namn som en del av en ny expansionsstrategi efter förvärvet av plattformen av den kinesiska jätten ByteDance.

TikTok - Lip Sync

Varför säger vi dig det? Tja, så att du förstår mycket bättre hur viktigt Lip Sync är. Musical.ly var i grunden en karaoke-app där korta videor publicerades där användare dansade och framför allt ”sjöng”. Egentligen gjorde de att synkronisera läpparnas rörelse (lip sync) med sångtexten, som om de sjöng sig själva, något som blev så känt att det blev en banner för det sociala nätverket .

Nu på TikTok kan du se (och skapa) många typer av videor, men den musikaliska basen är fortfarande mycket närvarande och i själva verket fortsätter Lip Sync att vara en av de mest differentierande stjärnfunktionerna – inte bara med låtar utan även med utdrag av filmer, virala videor eller skämt. Trött på att göra utmaningar och vill lära dig att spela in berömda videor med röster ? Vi ska steg för steg förklara hur det görs.

Lip Sync med TikTok: hur det görs

Observera att Lip Sync-funktionen bara låter dig spela in 15 sekunder . Med detta i åtanke, här är stegen du måste följa för att använda detta läge:

 1. Öppna appen på din mobiltelefon och se till att du är inloggad.
 2. Tryck på + -symbolen.
 3. Knacka på “Ljud” (med musikikonen) högst upp på skärmen.
 4. Sök efter låten som intresserar dig med sökmotorn bland de många tillgängliga kategorierna (du har memes och viraler till topp 40 eller reggaeton, bland många andra). Välj den genom att trycka på den röda bekräftelseknappen.
 5. I den högra kolumnen trycker du på ikonen för musiknoten med saxen.
 6. Välj det fragment du vill sjunga genom att flytta våglinjen åt höger eller vänster med fingret (vänster sida på skärmen markerar början och höger sida slutet).
 7. Tryck på den röda knappen för att bekräfta.
 8. Se till att kameran är vänd mot dig (om inte, i den högra kolumnen trycker du på den första “Rotera” -ikonen).
 9. Tryck på den röda centrala inspelningsknappen och spela in genom att flytta dina läppar i takt med texten.
 10. Följ de relevanta stegen för att lägga till effekter, filter och mer. Du kan spela in ett röstöverlägg i alternativen till höger eller styra volymen på musiken och din egen röst om du föredrar att sjunga den och inte bara flytta dina läppar (i volymikonen, tredje skärmen nedanför dessa rader).
 11. Nu behöver du bara publicera som vanligt.

TikTok - Lip Sync

En av funktionerna som är aktiverade är videohastigheten, så att du kan ändra den här parametern och musiken går därefter. Och om det du vill är att ge den största möjliga realism, vi rekommendera det när du spelar in dig inte bara rör dina läppar utan sjung låten med din röst. Sedan, som vi har angett steg för steg, kan du kontrollera volymen och ställa in den för att stänga av ljudet för att bara lämna ljudet som intresserar dig – eller blanda dem i olika grader, som du föredrar.