Ha Wi-Fi på semester och ha internet hela tiden

Hur man har Wi-Fi på semester och har internet hela tiden

Hur man har internet på språng

När vi åker på en resa kan vi behöva ha en internetanslutning för att kunna arbeta från olika enheter. Men att ha en tillgänglig Wi-Fi-nätverk är inte alltid möjligt. Vi kan vara på resande fot med tåg eller buss. Kanske befinner vi oss till och med i ett boende som inte har den här resursen.

Ha Wi-Fi på semester och ha internet hela tiden

Allt detta innebär att vi måste leta efter alternativ att ha Wi-Fi på semester eller resa och därmed kunna ansluta all vår utrustning till nätverket. Vi pratar inte bara om att surfa från datorn utan om att kunna dra nytta av den anslutningen för att använda ett stort antal mobila enheter.

Bärbar 4G-router för att alltid ha internet

Utan tvekan är ett mycket intressant alternativ att ha en bärbar 4G-router . På detta sätt kommer vi att kunna ha en internetanslutning var som helst där mobiltäckningen finns. Dessa typer av enheter har vanligtvis också ett inbyggt batteri som gör att de kan användas i timmar utan att ansluta till det elektriska nätverket.

En bärbar router fungerar väldigt enkelt. I grund och botten måste vi använda en kompatibel simkort och har nätverkstäckning. Därifrån kommer enheten att erbjuda en anslutning som om vi var hemma. Logiskt sett beror hastigheten på anslutningens kvalitet.

På detta sätt kan vi ansluta olika enheter samtidigt. Beroende på vilken typ av 4G-router vi använder stöder den mer eller mindre ansluten utrustning, men det är normalt för dem att acceptera minst 10 enheter samtidigt.

Frontal del router MiFi 4G NETGEAR Nighthawk M2 med los botones de acción

USB-donglar

Ett alternativ är USB-donglar . De är små enheter som vi ansluter till datorn till USB-porten och som gör att vi kan ha internet. De har vanligtvis fler begränsningar när det gäller hastighet och stabilitet, förutom att de bara kan navigera från datorer som accepterar denna typ av anslutning.

Till skillnad från 4G-routrar har vi dock inget autonomiproblem eftersom de ansluter direkt till den bärbara datorn. De är också billigare. Vi kommer också att behöva använda en simkort .

Delningsanslutning med mobil på semester

Detta alternativ används ofta av användare. Det är väldigt enkelt och vi behöver inte heller köpa någon enhet, eftersom det bara räcker att ha en kompatibel mobil. Via vår telefon kan vi prestera Internetdelning och dela Internet med andra lag samtidigt.

Ett av problemen är att det kommer att förbruka mycket batteri i mobilen, logiskt. Dessutom har den fler begränsningar när det gäller anslutning av annan utrustning. Det är dock intressant som ett billigt och enkelt alternativ. Det kräver inte mycket konfiguration utöver de grundläggande säkerhetsparametrarna.

MiFi vs Tethering

Hyr en bärbar Wi-Fi

Ska du resa utomlands? Hyr en bärbar Wi-Fi är något som är mycket utbrett i vissa länder som Japan. Ibland är det ännu billigare än att köpa ett lokalt SIM-kort.

I grund och botten är vad vi har en enhet som gör att vi kan surfa på internet var som helst med mobil täckning. Vi betalar en skattesats per dag eller vecka och vi kan navigera så mycket vi vill (om det inte finns någon gräns i priset).

Det är ett intressant alternativ för en punktlig resa till ett främmande land och inte behöva köpa lokala SIM-kort eller köpa vår egen 4G-router.

Använd offentliga Wi-Fi-nätverk men säkert

Slutligen är något grundläggande att använda offentliga Wi-Fi-nätverk . De är mycket närvarande på alla möjliga platser, som vi vet. Naturligtvis är det mycket viktigt att vi använder dem på ett säkert sätt och att vi inte riskerar våra uppgifter.

För att använda denna typ av nätverk är vårt råd att använda en VPN-tjänst. På detta sätt kommer vår anslutning att krypteras och det finns inga inkräktare som kan samla in data.

Kort sagt, det här är några av de viktigaste alternativen att ha Wi-Fi på semester. En serie möjligheter att alltid vara anslutna hela tiden.