Skriv ut och spara alla PDF-filer eller dokument

Hur man skriver ut och sparar alla PDF-filer eller dokument

Naturligtvis, parallellt, varje gång vi har, till exempel på Internet , ett större antal program för att kunna arbeta med dessa filer. På liknande sätt lägger andra mer generiska applikationer som tillhör alla typer av arbetsområden till sin egen kompatibilitet för PDF-filer. Detta är fallet även för vissa typer av programvara av betydelse även för Windows operativ system.

Skriv ut och spara alla PDF-filer eller dokument

Med detta vad vi vill säga är att Microsoft systemet ger oss som standard några intressanta funktioner i samma mening. Detsamma händer med vissa program som vi använder på våra datorer varje dag och som också vill hjälpa oss att arbeta med dessa PDF-filer, som vi kommer att se. Och det är att användarna måste kunna hantera dessa filer på ett alltmer flytande sätt, något som en gång begränsades till endast vissa specifika program.

Hur man skriver ut ett textdokument till en PDF

När vi arbetar med textdokument, antingen för att redigera dem eller skapa dem från grunden, har vi en mängd program för detta. Vi har dem mot en avgift, vilket är fallet med Word som ingår i Kontor produktivitet svit eller gratis. På samma sätt föreslår Windows 10 själv, för att underlätta saker relaterade till texter, flera enkla alternativ.

Till exempel är detta fallet med WordPad som har funnits med oss ​​i så många år, eller Windows Notepad. Men hur som helst, dessa program som vi använder i Windows tillåter oss att skriva ut alla textdokument som vi arbetar med, till ett i PDF-format. Till exempel, i det aktuella fallet kommer vi att använda ordbehandlaren par excellence, nämnda Microsoft Ord . För att skriva ut all text till den som Adobe kommenterar härifrån kommer det första att ladda eller skapa dokumentet som sådant i programmet. Därefter klickar vi på Arkiv-menyn, där vi valde alternativet Skriv ut.

Imprimir Word

Här, om vi har installerat en skrivare installerad på datorn, kommer den att visas i motsvarande avsnitt. Men det är inte det som intresserar oss nu, så i fältet som heter Printer måste vi välja Microsoft Print till PDF alternativ. Som ni kan föreställa er detta en naturlig del av själva operativsystemet och tjänar till att skicka dokumentet till en ny fil i det formatet.

Crear PDF Word

Därefter behöver vi bara tilldela ett namn till den nya filen som vi ska skapa och ange dess plats på disken.

Skapa en PDF från en bild utan att använda program

Det kan också vara så att vi har en fotografisk fil av de många som vi kan använda idag. Som det hände i det föregående fallet kan vi också skicka det till en fil i det kommenterade kontorsautomationsformatet. I det här fallet kommer vi faktiskt inte att behöva använda något ytterligare program. Detta beror på att Windows själv vill göra det enklare för oss i detta avseende.

Således är det första vi gör i det här fallet att hitta den aktuella fotografiska filen som vi vill skriva ut till en PDF-fil. Till exempel är detta något vi kan göra från Windows Utforskaren sig själv, som vi får tillgång till med Win + E-tangentkombinationen. När vi väl hittat filen med den bild som intresserar oss är allt vi behöver göra att klicka på den med höger musknapp. Från den snabbmeny som visas valde vi i detta fall Print.

Menú imprimir foto

Detta ger oss ett nytt fönster som gör att vi, som i föregående fall, kan skicka bilden och skriva ut den för att skapa en ny fil. Även i avsnittet Skrivare väljer vi alternativet Microsoft Print to PDF. Dessutom kan vi här anpassa några vanliga parametrar till exempel den upplösning som vi skickar bilden med eller dess storlek.

Foto till PDF

Skriv ut webbsidor till PDF med vilken webbläsare som helst

De nuvarande webbläsarna är ofta använda program just nu och det finns många alternativ som vi kan använda. Vi har program av betydelsen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox , bland andra. Men naturligtvis, som de flesta av er kan föreställa sig, för att få ut mesta möjliga av dessa applikationer, är det i de flesta fall nödvändigt att ha en internetanslutning.

Detta är dock något som inte alltid är möjligt, så vi kan använda andra alternativa lösningar. Vi hänvisar till exempel till att kunna fortsätta läsa vår favoritnyhetssida, som ITIGIC, men offline, off-line . Tja, en av lösningarna vi har i detta avseende är att kunna skriva ut någon hemsida till en ny PDF-fil. Detta är något vi idag kan genomföra från praktiskt taget alla program av denna typ.

Så i dessa rader visar vi dig hur du kan göra det med världens mest använda webbläsare, Chrome. För det här är det första vi gör att ladda in webbsidan i fråga med den traditionella metoden från adressfältet. Sedan finns vi i programmenyn från knappen som representeras av tre vertikala punkter. Bland alternativen som kommer att visas här, i det här fallet som berör oss, valde vi Skriva ut .

Imprimir Chrome

Detta viker för ett nytt fönster där vi kan se en förhandsgranskning av sidan som vi ska skriva ut, så vi kontrollerar hur den kommer att se ut. I avsnittet Destination väljer vi också alternativet Spara som PDF. Det är också intressant att veta att här kommer vi att ha lite konfiguration parametrar för att ange hur innehållet kommer att vara i den nya filen.

Crear fichero Chrome

På detta sätt kan vi berätta för programmet om vi vill läsa på nätet i vertikal eller horisontell lagring, de sidor som ska sparas per ark eller de sidor som vi vill skriva ut i filen som ska skapas.