Captura pantalla iOS

Hur man tar skärmdumpar på vilken iPhone som helst

Skärmdumpar på iOS

På iPhone med knapp på toppen

Captura pantalla iOS

Detta inkluderar första generationens iPhone 4, 4s, 5, 5c, 5s och SE. För att fortsätta att fånga dem, helt enkelt tryck på den översta knappen och hemknappen samtidigt och så snart du ser ett ljud som avges eller inspelningen visas på skärmen kan du släppa det.

På iPhone med hemknappen och sidoknappen

Captura pantalla iPhone

Vi inkluderar här iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus och andra generationen SE. Sättet att fånga dessa är genom att trycka på högerknappen och hemknappen på samma gång. När det vanliga fångljudet har avgivits eller motsvarande visuella effekt visas kan du släppa knapparna.

På iPhone utan hemknapp

Captura pantalla en iOS

IPhone X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro och 11 Pro Max ingår här, eftersom de är de enda utan en hemknapp i sin design just nu. För att göra en skärmdump i dessa måste du tryck på volym upp-knappen och höger sida-knappen på samma gång. När ljud- och visuella effekter visas på skärmen kan du släppa dessa knappar.

På äldre iPhone

Denna funktion är inte tillgänglig på äldre iPhones. Det finns applikationer som kan utföra denna process, även om det är svårt att ladda ner dem med föråldrad hårdvara och programvara.

Nytt sätt att ta skärmdumpar i iOS 14

NOTERA: IOS 14-versionen är för närvarande i beta och kommer att släppas för alla enheter som stöds hösten 2020.

Det finns ett nytt sätt att ta den här typen av skärmdumpar på de iPhones som har en version som är lika med eller senare än iOS 14. Det är egentligen inte en funktion avsedd för alla, eftersom den ingår i enhetens tillgänglighetsinställningar, men den kan vara lika användbart för många människor. Den består av att göra två eller tre beröringar på enhetens baksida så att fångsten görs ensam, men för detta måste den ha konfigurerats tidigare enligt följande steg:

Capturas pantalla iOS 14

  • Öppna inställningar .
  • Gå till Tillgänglighet .
  • Knacka Spela .
  • Svep nedåt och välj Spela upp .
  • Välj nu om du vill ta bilder med en eller två handen. När du väl har öppnat motsvarande meny ser du en mängd olika alternativ, bland vilka är skärmdumpen.

Nu behöver du bara trycka på två eller tre kranar på baksidan av din iPhone, beroende på vad du valde tidigare. I princip fungerar det bäst om du inte bär ett lock, även om det också är möjligt om det inte är för tjockt.

Vad ska jag göra nu med fångsten

Editar captura de pantalla iPhone

När du väl har tagit bilden måste du veta vad du ska göra med den. Du har märkt att när det är klart visas det som en miniatyr på nedre vänstra på din skärm. Om du skjuter fönstret åt vänster eller väntar flera sekunder försvinner det och du måste gå till appen Foton för att hitta det. Det är dock möjligt att göra vissa ändringar innan du sparar den.

För närvarande är skärmdumpen på skärmen, du kan klicka på den och en redigerare öppnas där du kan utföra vissa åtgärder som t.ex. radera, dela eller måla på den . Det senare, det att måla, kan vara mycket användbart för att göra vissa indikationer som att understryka en del av en text eller peka på någon annan specifik sak. Samma verktyg finns som i anteckningsappen, med en penna, markör, överstrykningspenna, gummi, trimmer och linjal, samt en bred färgpalett.