Amazon-foton

Hur man undviker problem med Google Foto och förbättrar integriteten

Google Foto och problemen med dess Takeout-verktyg

Amazon-foton

För att hålla dig uppdaterad, Ta ut är Google Photos-verktyget som låter dig skapa en säkerhetskopia av dina data som lagras i tjänsten. Detta gör det enkelt att ladda ner dina foton och videor om du vill ta dem till en annan tjänst eller helt enkelt ha en kopia på en lokal plats.

Tja, under 21 och 25 november , användare som begärde en säkerhetskopia kunde ha fått videor från dem från andra användare. Det vill säga ett exportfel kunde ha gjort några av dina videor tillgängliga för främlingar. Uttalandet själv av en Google-talesman:

”Vi meddelar våra användare ett fel som kan ha påverkat dem som använde Google Takeout för att exportera sitt innehåll från Google Foto mellan den 21 och 25 november. Dessa användare kan ha fått en ofullständig fil eller videor (inte bilder) som inte var dina . Vi har löst det underliggande problemet och har genomfört en fördjupad analys för att förhindra att detta händer igen. Vi är mycket ledsna för det eventuella besväret. “

Problemet har redan lösts , men det är fortfarande obehagligt att tro att allt detta kan hända igen. Om användarna som fått din säkerhetskopia följer instruktionerna och tar bort innehållet blir det inga problem. Dessutom bör det i princip inte vara något problem så länge innehållet inte äventyras och handlas i god tro. Även om ingen skulle vilja tro att deras foton och videor kan vara i andras händer utan att veta det.

Hur man undviker problem med Google Foto i framtiden

DS Photo Synology

“Det är bäst att hålla pengar på madrassen hemma.” Den frasen som du säkert har hört ibland kan vara nyckeln till allt i slutändan. Om du är en av dem som misstänker någon molntjänst, oavsett tillverkare, är det alternativet du har lagra allt lokalt eller i ditt eget moln.

Eftersom ett oavsiktligt fel i koden kan orsaka problem som den här i Google Foto. Så om du inte vill använda Google Foto och andra alternativ för online foto- och videogallerier och lagring, vilka alternativ har du. Det första är att har allt på lokala hårddiskar . Men om du vill kunna komma åt dina foton från vilken plats som helst och via internet är den bästa lösningen att använda en NAS.

Appar ADM Asustor

Enheter som Synology, QNAP eller ASUSTOR erbjuder multimediaapplikationer hantera dina foton och videor som ett online-galleri . Allt du behöver göra är att aktivera applikationen och kopiera allt innehåll i mappen du väljer att använda för att lagra dem. Om du av någon chans har redan skapat en filstruktur kan du flytta den direkt.

Dessa online-NAS-gallerier är ansvariga för att indexera allt innehåll och till och med generera miniatyrer så att förhandsgranskningen av filerna blir mycket snabbare när du ansluter på distans. Beroende på var och en av dessa lösningar har du sedan mer eller mindre alternativ.

De är inte så optimala som Google Photos, Amazon Photos eller iCloud Photos, det beror på vad du behöver, men om du vill undvika dessa möjliga problem är de a priori det mest effektiva alternativet.