Vet om den mobila pekskärmen misslyckas

Hur man vet om den mobila pekskärmen misslyckas

Pekskärmen på vår mobil är den grundläggande pelaren för att allt ska fungera ordentligt. Det fanns en tid då pekskärmar samexisterade med fysiska tangentbord och tangenter som gav åtkomst till allt innehåll på vår mobil. Av denna anledning är det viktigare än någonsin att veta hur man gör det upptäcka fel på pekskärmen det är viktigt för att undvika skräck.

Vet om den mobila pekskärmen misslyckas

När pekskärmen på vår mobil börjar göra konstiga saker eller inte svara som den ska, kan det finnas flera fel som kan orsaka det. Dessa inkluderar programvarufel eller till och med fysiska problem som kan kräva att skärmen byts ut. Men vi burk alltid testa pekskärmen själva innan du drar slutsatser.

Hur man vet om beröringen misslyckas

Det första vi måste göra är att se till att problemet på pekskärmen alltid inträffar vid samma punkt och utför samma uppgift. Det vill säga om problemet uppstår på skrivbordet när du vill dra en app eller i ett spel där brandknappen inte fungerar korrekt.

Problem med maskinvara eller programvara?

Detta kan tillåta oss att ladda ner ett maskin- eller programvaruproblem. Vid många tillfällen är det applikationerna själva som får oss att tro att det är skärmen som misslyckas, medan det i verkligheten är ett problem med kompatibilitet eller drift av själva applikationen. Om du i ett spel eller en app trycker på en gång och det inte fungerar, men samma punkt på skärmen fungerar när du är i en annan app eller på skrivbordet, vi vet redan att den skyldige är appen och inte beröringen skärm.

Testa skärmen

På samma sätt finns det vissa interna verktyg och tredjepartsverktyg för att kunna komma ifrån tvivel. Den första av dem hittar vi i Android med en ofelbar metod för att veta om vår pekskärm har problem. För att få åtkomst måste vi gå till Inställningar / Om telefonen och trycka flera gånger på ”Kompilationsnummer”. Vid den tiden kommer vi att aktivera “Utvecklingsalternativ” , så vi måste gå in för att gå till den angivna funktionen.

ubicacion puntero android

En gång inuti måste vi gå till avsnittet “Pekarläge” och aktivera knappen. Nu kommer vi att se några horisontella och vertikala linjer, som markerar vår resa i telefonen, liksom exakta linjer för alla områden vi rör vid. Detta gör att vi kan testa alla beröringspunkter noggrant på vår skärm. Om vi ​​ser avbrott i raderna vet vi säkert att vår skärm misslyckas och var felet är specifikt.

Utför en kalibrering

Detta verktyg låter oss veta om vår pekskärm har ett kalibreringsproblem. De vanligaste symtomen är fantomrörelser, det vill säga pekskommandon utförs utan att ha rört skärmen eller mer beröring än vi trycker på. där är också förseningar i kranarna eller så går de inte ens. I den meningen kan kalibrering hjälpa till att åtgärda dessa fel. Strax nedan lämnar vi dig med en av de bästa apparna för att göra en snabb och exakt kalibrering.

calibrar pantalla android