Saber si han robado nuestra cuenta de e-post

Hur man vet om min e-postadress eller lösenord har stulits

Hur vet jag om våra e-postmeddelanden eller lösenord har stulits

För att veta om våra e-postadresser och lösenord har stulits har vi ett antal verktyg. Det finns olika plattformar där vi kan få denna information och därmed kunna vidta åtgärder innan det är värre.

Har jag blivit pwned

Ett mycket enkelt och användbart alternativ är Have I Been Pwned. Det är idag en av de mest kända och använda. Vi kan lätt veta om vår email konto har blivit stulen. För att göra detta måste vi bara gå in på webbplatsen och skriva vår adress där.

Saber si han robado nuestra cuenta de e-post

Om allt går bra visas ett meddelande som det på bilden. Det berättar att vårt e-postkonto inte har filtrerats och därför är säkert.


Inoitsu

Vi har också alternativet Inoitsu. Det liknar den tidigare och låter oss också veta om vårt e-postkonto har filtrerats på något sätt. Återigen måste vi ange vår adress i motsvarande avsnitt och den kommer att visa oss information.

Inoitsu

Om adressen inte har filtrerats visar den oss en bild som den vi ser ovan. Det indikerar att risken är obefintlig. Det berättar att vårt konto inte visas i databasen eller att det inte finns. Om vi ​​har rätt till adressen betyder det att den inte har äventyrats.


Lösenordskontrollstillägg

Lösenordskontroll är ett verktyg som är tillgängligt för Google Chrome. I det här fallet står vi inför en tjänst som varnar oss om vi går in på någon plattform där våra data har filtrerats. Ett sätt att veta om vårt lösenord har stulits.

Denna tillägg är helt gratis och vi kan lägga till den från den officiella Chrome-butiken. Som vi alltid säger är den här typen av verktyg lämpligt att lägga till dem från pålitliga källor.


Firefox Monitor

En annan webbläsare som ofta används i dag är Mozilla Firefox. Vi hittade också ett verktyg för den här webbläsaren, Firefox Monitor , som berättar om vårt e-postmeddelande eller lösenord har äventyrats. För detta måste vi gå in på den officiella webbplatsen och som i tidigare fall fylla i e-postadressen.

Kort sagt, tack vare dessa verktyg som vi har visat kan vi veta om vårt e-postkonto har drabbats av en attack och därför är vår säkerhet och integritet i fara. Serier av kostnadsfria tjänster som erbjuder oss denna information.

Betydelsen av nätverkssäkerhet

säkerhet är en grundläggande faktor för användare i nätverket. Idag finns det många hot som kan äventyra att våra system fungerar, liksom integritet. Det finns många varianter av skadlig kod som kommer på mycket olika sätt. Även många risker när det gäller att helt enkelt använda webbläsaren eller ladda ner programvara.

Allt detta gör säkerhet mycket viktig för Internetanvändare. Vi har många verktyg till förfogande som kan hjälpa oss att undvika problem som äventyrar våra system. Men utöver de program vi använder är sunt förnuft och bra användning av teknik också mycket viktigt.

Ibland kan vi drabbas dataläckage , kontostöld eller lösenord. Det är inte alltid upp till oss, eftersom det ibland kan vara ett plattformsproblem. Därför är det bekvämt att veta om våra data kunde ha filtrerats.