Här är de 15 bästa AI-företagen

Hybrid artificiell intelligens: Toulouse betonar forskning

Artificiell intelligens finns inom alla områden, både inom medicin och i kundservice. Den vackra staden Toulouse har beslutat att undersöka denna teknik genom att skapa ett institut som specialiserat sig på vad som redan kallas “hybrid artificiell intelligens”.

Tidningen Les Echos förklarade i morse att ett institut med namnet Aniti (Artificiell och naturlig intelligens Toulouse Institute) kommer att skapas för att låta 200 forskare föreställa sig potentialen för AI i transport, hälsa, miljö och jordbruk. Deras budget? 20 miljoner euro per år under minst fyra år. Airbus, den stora stjärnan i Toulouse, är inblandad i projektet och kommer att bli dess första industriella partner.

AI-robot 13

Airbus är intresserad av AI. © Phonlamai Photo / Shutterstock

Forskare kommer att arbeta med hybrid artificiell intelligens. Som ofta gör artificiell intelligens här begreppet maskininlärning men det har vissa gränser. Anitis chefsforskare, Nicolas Asher, förklarar att genom att använda denna teknik i en drönare “Vi har ingen garanti för att det inte kommer att krascha eftersom vi inte kan förklara mekanismen, vi måste lägga till logikDet är uppenbart att det inte bara handlar om data, det kommer också att vara nödvändigt att använda klassiska vetenskaper (matematik och fysik) i de skapade systemen.

Staden Toulouse räknar med att Aniti ska öka marknaden för artificiell intelligens: inte bara genom att locka studenter utan också genom att motivera människor att skapa affärsfördelar.

Tror du att AI verkligen kan revolutionera transporten?