Hybridhårddisken, sett av Seagate (Credits: Seagate)

Hybrid hårddisk: äktenskapet mellan tallrik och flashminne

Tävlingen om hybridhårddiskar har startat! Dessa hårddiskar, som kombinerar plattor och flashminne, ska vara mindre energikrävande och möjliggöra snabbare start- och laddningstider. Samsung och Seagate spelar redan armbågar …

Hybridhårddisken, sett av Seagate (Credits: Seagate)

Momentus 5400 PSD: detta är kodnamnet på hybridhårddisken som utvecklats av Seagate, som tillverkaren planerar att marknadsföra 2007. Denna 2,5-tums skiva bör finnas i två versioner och integrera både en 160 GB PMR-magnetplatta och en på 128 eller 256 MB. Enligt Seagate skulle användningen av denna hybridhårddisk öka prestandan hos en bärbar dator med 5-15% och minska starttiden med nästan 20%. Dessutom skulle dessa hybridskivors liv vara längre än deras äldre. Inget pris har dock ännu meddelats.

Samsung är också igång, eftersom det presenterade sin hybridhårddisk på WinHEC (Windows Engineering Conference), som hölls i Seattle mellan 22 maj och 25 maj. Denna disk utvecklades tillsammans med Microsoft och kommer också att kombinera traditionella magnetiska plattor och flashminne på 128 eller 256 MB.

Dessa två hybriddiskmodeller bör visas i hyllorna och invadera våra bärbara datorer samtidigt som under första kvartalet 2007. Vista kommer faktiskt att ta hänsyn till den här nya tekniken för att få ut det mesta av det.

Du kommer också att vara intresserad