Samsung Gear S2 180000 en chine

IFA 2015 – Samsung Gear S2, den perfekta anslutna klockan?

Samsung Gear S2

Efter flera försök presenterade Samsung äntligen Gear S2 på IFA 2015-utställningen, en framgångsrik, vacker, ergonomisk och innovativ ansluten klocka.

Det kan äntligen vara den anslutna klockan som får smartwatches att älska allmänheten. SE vår första handtag, klicka här

Samsung tog sig tid att släppa Gear S2 men det var uppenbarligen värt att vänta. Gear S2 är en rund ansluten klocka med en 1,2-tums AMOLED-skärm, skyddad av Gorilla Glass 3. Den levereras med 4 GB lagringsutrymme.

Andra funktioner inkluderar kompatibilitet med 3G, Bluetooth, NFC och WiFi. Den är IP68-certifierad och motståndskraftig mot vatten och damm.

Den mest innovativa

Det mest intressanta är inte inne i smartwatchen utan utanför. Samsung har redesignat ergonomin och navigationen som kunde finnas i sina tidigare anslutna klockor. Som föreslagits av de olika patent som dykt upp på nätet, har tillverkaren utrustat Gear S2 med en roterande ring.

Samsung-Gear-S2-03

På andra smartklockor kan den lilla skärmstorleken göra det svårt att navigera. Samsung fixade problemet med den här ringen. Genom att vrida ringen åt vänster eller höger kan du komma åt aviseringar eller en meny med inbyggda applikationer. Du väljer appar genom att trycka på pekskärmen så kan du fortsätta flytta runt i appen med ringen och till och med zooma.

Detta förändrar helt sättet att närma sig anslutna klockor. Det används på ett mer naturligt sätt. Gear S2 är också utrustad med två fysiska knappar. En är att återvända till hemsidan och den andra är att gå tillbaka.

Samsung-Gear-S2-02

Innehåll

Samsung har också gjort en stor insats för innehållet i Gear S2. Det är inte bara ett vackert tomt metallskal. Klockan har 26 olika hemskärmar, varav några är dynamiska. De låter dig omedelbart se och svara på smarttelefonaviseringar.

Ingen ansluten klocka utan träningsspårning. Gear S2 är utrustad med ett system som följer dina ansträngningar hela dagen. Den känner automatiskt igen den dagliga fysiska aktiviteten som utförs och kan till och med bjuda in dig att röra dig mer om du är inaktiv för länge.

Samsung-Gear-S2-05

Mycket mer än en klocka!

Smartwatchen hävdar också att den uppfyller andra behov. Det är ett nytt IOT-relä. Om du har ett anslutet hem kan Gear S2 hantera alla enheter i ditt hem. Det fungerar också med anslutna bilar. Gear S2 kan styra stängning av dörrar, laddning av batteri för elbilar eller till och med avstängning av luftkonditioneringen.

Smartwatchen är Samsung Pay-kompatibel men bara om klockan är ansluten till en Samsung-smartphone. Varumärket hoppas ha 1000 appar som utnyttjar den roterande ringen tillgänglig när klockan släpps.

Kompatibel med Android-smartphones

De andra stora nyheterna för Gear S2 är kompatibiliteten med alla Android-smartphones. Den anslutna klockan körs på Tizen och det koreanska företagets tidigare klockmodeller kommunicerade endast med Samsung-enheter. S2 är kompatibel med Android-smartphones från version 4.4 och har minst 1,5 GB RAM-minne.

Samsung har angett att de har flera modeller av Samsung Gear S2. Vi kunde se sportversionen med en mjuk roterande ring och ett utbytbart silikonband och “stadsmodellen” med en skårad ring och ett utbytbart läderband också.

Samsung-Gear-S2-04

Gear S2 kommer att finnas i WiFi-version men även 3G. Denna modell kommer att säljas med ett förinstallerat e-SIM-kort.

Vad sägs om batteriet?

Samsung har varit tyst om batteriets livslängd. Operativsystemet Tizen är inte särskilt girigt. Gear S2: s 250mAh-batteri ska ta 2 till 3 dagar innan det återgår till sin trådlösa laddningsbas. Den har också en energisparläge som växlar skärmen till svartvitt när batterinivån är kritisk.

Samsung säger också att det laddas väldigt snabbt. Gear S2 WiFi kommer i oktober och modeller utrustade med ett 3G-chip kommer senare beroende på operatörerna.

Det finns fortfarande ett okänt pris. Hans framgång med allmänheten beror säkert på honom.