Selfies-smartphone-infographie

Infografik: Selfies genom tiderna

VSelfies-smartphone-infografikkänner du inte “Selfies”? Du måste vara ett av få exemplar på planeten. Dessa digitala självporträtt har invaderat världen. Sony spårar den globala invasionen av denna trend i en infografik.

”Selfie”, vars bokstavliga översättning kan vara ”mig själv”, består av att ta ett foto av dig själv med din smartphone, förlänga armen så långt som möjligt och sedan förresten dela den med ditt nätverk. ”The Rise of Selfies” lyfter fram det sociala fenomenet ”Selfie”.

Vi upptäcker smittan galopperande över hela världen, internet och sociala nätverk. Du kommer att lära dig att du inte är uppfinnaren av Selfie, i motsats till vad du säger till alla dina vänner. Den första bilden togs 1839 av Robert Cornelius. Vi kan säga att det tog lång tid att ta selfies, men de kom dit.

Den första #selfie-hashtaggen dök upp på Flickr 2004, och användningen av ordet har hoppat 17 000% sedan 2012. År 2013 valdes ”Selfie” till årets ord av Oxford Dictionary.

18 – 34-åringarna drabbas mer särskilt av ”selfimania” eftersom de är 40% att erkänna att ha ritat porträttet minst en gång i veckan. De mest populära ämnena är de paradisiska stränderna och “Duck Face” eller mun till hjärta.