Instagram Logo Icone Application

Instagram: 10% av kontona är helt enkelt falska

Instagram gratulerade sig nyligen för att ha nått milstolpen på en miljard användare. Men av denna miljard, hur många konton hanteras egentligen av människor?

Applikation för Instagram-logotypikon

Enligt en nyligen genomförd studie av Ghost Data for The Information är 95 miljoner Instagram-konton helt enkelt bots, vilket innebär att de automatiseras och lägger upp foton, videor eller kommentarer automatiskt utan ingripande av en person. Detta representerar fortfarande nästan 10% av den totala flottan, vilket inte är försumbar.

Instagram säger att det gör sitt yttersta för att bekämpa dessa konton, vilket kan vara skadligt. Och ändå fortsätter antalet att öka. Andelen är hittills 9,5%, jämfört med 7,9% 2015. Då hade Instagram 300 miljoner användare och hade tagit bort miljontals falska konton i december 2014.

Är denna ökning resultatet av dåligt arbete från Instagram? Ja och nej. Varför ? Eftersom Instagram är ett ställe att lägga upp foton och videor, vilket är saker som är svårare att skanna för att identifiera eventuella problem. Omvänt har plattformar som Twitter många skrivna meddelanden som är mycket enkla att skanna.

Trots allt tycker Andrea Stroppa, chef för Ghost Data, att sociala medier fortfarande har arbete att göra. “De har förbättrats, men jag tror att de kan göra mycket mer.”