Instagram erbjuder att dölja förolämpande kommentarer för att bekämpa trakasserier

Instagram erbjuder att dölja förolämpande kommentarer för att bekämpa trakasserier

Efter kändisarna är det dags för alla användare. Instagram meddelade idag att det har satt upp sitt system för att dölja kommentarer som anses olämpliga. Användaren har handen över den, han kan definiera de ord som ska förbjudas. Om en användare kommenterar det här inlägget, kommer deras kommentar helt enkelt inte att visas under det upplagda fotot eller videon.

instagram-göm-kommentarer-innapropries

För att komma åt det är allt du behöver göra att starta Instagram på din iOS- eller Android-smartphone, gå till den sista fliken och välj “Kommentarer”. Genom att aktivera “Dölj olämpliga kommentarer” kommer Instagram att arbeta på egen hand och ta hand om att dölja kommentarer som innehåller ord som ofta markeras som stötande av samhället. Nedan kan användaren definiera sin egen lista med sina ord.

“Vi vet att verktyg inte är den enda lösningen för detta komplexa problem, men tillsammans kan vi arbeta för att hålla Instagram som en säker plats för självuttryck” Instagram-grundare Kevin Systrom berättade för 500 miljoner användare bloggen om sociala nätverk.

Instagram finns gratis i App Store för iPhone och iPad.