contadores Skip to content

Instagram har mer än fördubblat sitt antal annonsörer sedan årets början

Instagram Nouvelle Icone Application

Instagram firar mössor idag. Efter att ha meddelat att de skulle ha 500 miljoner användare i juni förra året visar det sociala nätverket som tillhör Facebook att det har 500 000 annonsörer. De var 200 000 i februari förra året, så antalet har mer än fördubblats på bara en termin.

Instagram ny ikonapplikation

Instagram tar chansen att tillhandahålla annan information. 1,5 miljoner yrkesverksamma har omvandlat sina Instagram-konton till professionella konton exakt, detta gör det särskilt möjligt att visa en kontaktknapp. Användare kan således enkelt komma i kontakt med dem. Professionella konton lanserades för bara två månader sedan.

Facebook gjorde ett bra jobb 2012 när det köpte Instagram för 1 miljard dollar. Idag har det sociala nätverket 500 miljoner användare, inklusive 400 miljoner som loggar in varje dag. Enligt flera företag förväntas Instagram bara tjäna 1,5 miljarder dollar i intäkter från reklam i år.

För information kommer annonsörer från hela världen. USA, Brasilien, Storbritannien, Australien och Kanada är de länder som har flest annonsörer hittills. Instagram gav inte rankningen av Frankrike.