Instagram Stories Suggestions

Instagram: redan 100 miljoner användare för Stories

I augusti beslutade Instagram att kopiera Snapchat genom att erbjuda ett Berättelser-system. Principen är enkel: användaren kan ladda upp foton och videor (maximalt 10 sekunder) som raderas automatiskt efter 24 timmar. Finns det framgång idag? Svaret är ja.

Instagram Berättelser Förslag

Instagram-grundare Kevin Systrom sa till BuzzFeed att 100 miljoner människor använder Stories varje dag. Som jämförelse har Instagram 500 miljoner användare, inklusive 400 miljoner som loggar in minst en gång om dagen. Och Snapchat för sin del, hur mycket kostar det? Ansökan konsulteras dagligen av 150 miljoner människor. Det totala antalet användare är dock inte känt.

På egen hand är Instagram äldre än Snapchat. Den första är 6 år gammal, medan den andra är 5 år gammal. En större användarbas kan förstås. Men det Facebook-ägda sociala nätverket kan vara nöjd med de 100 miljoner användare som tittar på Berättelser varje dag, särskilt på så kort tid. Det måste sägas att berättelserna visas högst upp på skärmen på smarttelefonen, det är svårt att missa dem.

För rekordet ville Instagram initialt erbjuda en kryssruta för att lägga till eller inte ett foto i sin berättelse. Men det sociala nätverket beslutade på annat sätt eftersom det kräver nödvändiga åtgärder och vissa användare skulle inte ha gått med enligt Kevin Systrom.