Windows 10 introducerar Microsoft en ny OOBE-upplevelse

Installera Windows 10, Microsoft introducerar användarprofiler

I samband med publiceringen av Windows 10 build 20231 testar Microsoft en ny OOBE-upplevelse. OOBE är sammandragningen av Out of Box Experience.

När en Windows-dator startar först guidar OOBE-processen (Windows Out-of-Box Experience) användaren genom installationsfunktionerna. Om det Microsoft föreslår några ändringar som ska underlätta operativsystemets övergripande konfiguration.

Vi har rätt till en ny startskärm för att välja hur enheten ska användas. Det är uppenbart att en lista med olika profiler erbjuds. Vi hittar teman som spel, studier, underhållning eller till och med arbete och kreativitet. Beroende på valet erbjuder Windows 10 olika parametrar för att konfigureras så bra som möjligt.

En nyhet som föreslås av Windows 10 build 20231

Windows 10 introducerar Microsoft en ny OOBE-upplevelse

Windows 10 introducerar Microsoft en ny OOBE-upplevelse

Detta nya tillvägagångssätt är en del av de nya funktionerna som introducerades av Windows 10 build 20231. För tillfället är det bara ett första steg. Jätten genomför tester. Som ett resultat har valet av en profil framför en annan ingen särskild konsekvens. Det påpekas att utvecklingen pågår så bra att specifika parametrar för varje profil förväntas inom en snar framtid.

I detta ämne tillägger Redmond

“Detta är den första våg av arbete för denna funktion […] men för tillfället märker användare som är registrerade i Windows Insiders-programmet inga konfigurationsskillnader efter att ha lämnat OOBE. Vi ser fram emot att dela framtida förbättringar av detta. “

För närvarande är denna nyhet inte tillgänglig för alla. Microsoft tar det steg för steg. Jätten förklarar

”Denna funktionalitet distribueras först i en delmängd av datorer som är registrerade på Dev-kanalen i Windows Insiders-programmet. Detta hjälper oss att snabbt identifiera problem som kan påverka prestanda och tillförlitlighet. Var säker på att den här nya funktionen kommer att rullas ut till alla (Dev-kanal). Du kommer att se den här nya om du väljer att återställa din dator och när du utför en ren installation av Windows. “