Intel tillkännager "något stort" för 2 september

Intel: 80% av den franska arbetskraften blev överflödig efter gruppens genomsnittliga resultat

Yxan har fallit, och den är som en riktig rensning; efter tillkännagivandet av de senaste (och genomsnittliga) resultaten, den amerikanska jätten Intel har just meddelat att man kommer att bli av med 80% av sin franska arbetskraft, eller nästan 750 personer ! Detta är uppenbarligen chocken, även om man tyvärr kan frukta uppsägningar efter tillkännagivandet i början av året av en omstruktureringsplan som skulle leda till att “ta bort” 11% av koncernens totala löner.

De viktigaste webbplatserna som riktas in är Sophia Antipolis, Toulouse och Aix-en-Provence. Intels ingenjörer i Frankrike är uppenbarligen starkt drabbade av tillkännagivandet, vilket är desto mer förståeligt eftersom andelen uppsägningar i vårt land är åtta gånger högre än det som meddelades för några veckor sedan för hela gruppen (11% därför …).

Intel-logotyp

Mustapha Aqachmar, Facklig företrädare CFE-CFC på Intel uttryckte sin bestörtning: ” I Frankrike har vi ingenjörernas crème de la crème. Tack vare statliga subventioner och [au] forskningsskatteavdrag har våra ingenjörer de lägsta lönekostnaderna i väst. Intel står bakom en prowled tal och enhet. Siffrorna och inkonsekvensen av strategiska motiveringar finns där. Vi vet redan att Intel överför FoU och dess franska kunskap utomlands“.

Lite extra tryck, CE-representanten för Intel Corp i Frankrike, Arnaud Lenoir förklarar sig vara redo att ” överväga alla åtgärder som gör det möjligt att bevara jobb även till lägre kostnader genom att använda konkurrenskraftavtal som kommer att införas av regeringen, även om det innebär att förutse dem ”.