Intel: ett andra kvartal präglat av en betydande minskning av vinsten

Intel: ett andra kvartal präglat av en betydande minskning av vinsten

Intel offentliggjorde sina finansiella resultat för sitt andra kvartal av budgetåret 2016 ikväll. De är blandade. Vissa poäng, som vinst per aktie, är högre än förväntat, men andra saker är nedan.

Intel Core i7

Intäkterna är 13,5 miljarder dollar, en ökning med 3% jämfört med samma period för ett år sedan när de var 13,2 miljarder dollar. Nettoresultatet för sin del är 1,3 miljarder dollar (27 cent per aktie), en minskning med 51% till 2,7 miljarder dollar (55 cent per aktie) förra året. Bruttomarginalen är 58,9% för detta kvartal (jämfört med 62,5% för ett år sedan). Slutligen var rörelseresultatet 1,3 miljarder dollar, en minskning med 54%.

Det finns många nedgångar som vi kan se, detta beror främst på datormarknaden. Intel är nummer ett för processorer med sina i3-, i5- och i7-modeller som finns på alla datorer. Då datorförsäljningen bara minskar under kvartalen lider Intel av konsekvenserna. Detsamma gäller andra sektorer där det finns. Bland de positiva punkterna kan vi citera datacenterna. Intel tillkännager intäkter med 5% till 4 miljarder dollar i denna sektor.

Efter handeln sjönk Intels aktie med 3% till 34,63 dollar.