Intel planerar att producera 7 miljarder dollar i USA

Intel höjer sin kvartalsvisa intäktsprognos, en första på två år

Intel vill vara lite mer självsäker för sitt kvartal. Koncernen tillkännagav att ha noterat kvartalsvis prognos för omsättningen. Detta är en första i två år nu. Enligt Intel, som särskilt tillverkar processorer, ökar efterfrågan på datorer.

Intel-logotyp

Under det tredje kvartalet förväntar sig Intel en omsättning på 15,6 miljarder dollar, där man ursprungligen förväntade sig uppnå 14,9 miljarder dollar. Det här är bra, det är exakt det belopp som analytiker och marknader förväntar sig. De slutliga resultaten publiceras den 18 oktober.

Med tiden har Intel drabbats av minskande PC-försäljning. Fler och fler människor köper en smartphone och / eller en surfplatta, den här konfigurationen är mer än tillräckligt för dem. Under det senaste kvartalet såg Intel till exempel försäljningen av sin PC-division med 3% till 7,3 miljarder dollar.

Intel har saknat mobilmarknaden, där andra gnuggar sina händer som Qualcomm, som producerar majoriteten av processorer för Android-smartphones och surfplattor. Men Intel har beslutat att ge sig in på detta område som det meddelade för några veckor sedan. Dessutom producerar den några av de modem som finns i Apple iPhone 7, en första.