Intel Skylake-S-processor, ett tillkännagivande i augusti 2015

Ett av nästa steg för gigantiska Intel är att få sin generation av 14nm Core-processorer som kallas Skylake-S till marknaden.

Skykale

Denna processorfamilj kommer att innehålla klassiska chips och ”K” -versioner, det vill säga utrustad med en olåst multiplikator för att främja överklockning. Skylake-U kommer för sin del att reserveras för rörlighet, särskilt för bärbara datorer.

Skylake-S, ett tillkännagivande i augusti 2015 under IDF.

En ny rapport nämner att Intel avser att göra en presentation av Skylake-S under IDF 2015 men man bör inte förvänta sig tillgänglighet omedelbart. De första leveranserna planeras inte omedelbart.

Intel Skylake-S-processorer

I augusti 2015 kommer Intel att hålla sin årliga IDF-konferens, en minskning av Intel Developer Forum. Enligt VR-Zone är Skylake-S en del av programmet som satsats av Intel. Den exakta dagen bör vara den 15 augusti. Frågan om den förväntade livslängden för Broadwell-K-chipsen tas sedan upp, men det är möjligt att Skylake-S inte omedelbart riktar sig mot de extrema varianterna, en berättelse som Broadwell-K fortfarande är fullt relevant i år.

Intel Skylake-S-processorer

Det är dock intressant att notera att Broadwell-K verkar vara profilerad med en grafisk del snabbare än vissa variationer av Skylake eftersom Iris Pro med sina 49 exekveringsenheter visas på papper snabbare än IGP för Skylake- S (24 enheter).

Det föreslagna dokumentet talar om ett termiskt kuvert på 95 watt för Skylake-S “K” -processorerna och värden på 65W och 35W för mindre effektiva lösningar. Dessutom är Skylake-S de enda processorerna på LGA-uttaget, resten är bara tillgängligt i BGA.

Därför uppstår frågan om kompatibilitet. Svaret är tydligt eftersom Skylake kommer att begära ett LGA 1151-uttag och kommer att åtföljas av en ny familj av chipsets (100-serien med Z170 / H170 Sunrise Point). För närvarande ser det inte ut som att denna lineup kommer att göra några stora förändringar. Men vissa hoppas att USB 3.1-stöd kommer att finnas där.