Basis Peak

Intel slår återkallelse för sin Basis Peak, utsatt för farlig överhettning

Beslutsamt, ledarna förIntel får inte ha rört tillräckligt med ved; efter att ha hoppat av marknaden för mobila marker trots hård konkurrens från Qualcomm, trodde den amerikanska grundaren att han åtminstone hade lyckats börja diversifiera med Grundtopp, en ansluten klocka som fått positiva åsikter från specialpressen. Utrustad med sensorer för hjärtfrekvens, antal steg (eller andra rörelser) eller … svett, verkade Basis Peak ha tillgångar för att göra en bra plats bakomÄpple klocka.

Grundtopp

Basis Peak Titanium Edition

Ack, efter några veckors marknadsföring har många användare av toquanten rapporterat fall av brännskador eller irritation på grund av överhettningen av ärendet. Intel utfärdade sedan en första varning i juni, men det var uppenbarligen inte tillräckligt sedan dess företaget slår den allmänna återkallelsen och ber alla Basis Peak-användare att returnera sina smartklockor utan dröjsmål. Alla köp, inklusive officiella Basis Peak-tillbehör, kommer att återbetalas.

Ännu värre, det verkar som att denna stora designfel signalerar den slutgiltiga produktionsslutet för Basis (och alla anslutna klockor hos Intel): tillverkaren kommer faktiskt att stänga relaterade onlinetjänster i slutet av året. på Basis Peak, och erkänner syndigt att han inte har hittat tekniska medel för att övervinna denna överhettning. Med andra ord Intels diversifiering mot bärbar dator tog bara ett stort slag i näsan …