Galaxy Note 7 iPhone 6s Plus

iOS och Android upptar smarttelefonmarknaden på 99%

Om det finns två operativsystem som ligger långt framåt är de Android och iOS. Gartner har släppt de senaste uppgifterna om försäljning av enheter för det sista kvartalet och i grund och botten är: Windows, BlackBerry och liknande är obefintliga.

Galaxy Note 7 iPhone 6s Plus

Android har en marknadsandel på 86,2%, en ökning med 4% från samma period för ett år sedan. IOS har å sin sida en marknadsandel på 12,9%. Detta är 1,7% mindre än förra året. En snabb beräkning visar att de båda tillsammans representerar 99,1% av marknaden, eller nästan alla.

För övrigt har Windows en marknadsandel på 0,6% (-1,9%), BlackBerry är 0,1% (-0,2%) och resten 0,2% (-0, 2%). Genom att kombinera de tre tillsammans kommer vi knappt ner till 0,9%. Skillnaden med iOS och Android är imponerande, Apple och Google ligger väldigt långt framåt.

Denna observation visar att användare vill ha Android eller iOS och inget annat. Utvecklare fokuserar också bara på dessa plattformar. Windows Phone / Windows 10 Mobile, dock bärs av Microsoft, har en mycket lätt applikationskatalog. Till och med några mer än populära applikationer är frånvarande idag.