iPad 5, bilder avslöjar en design av iPad Mini, förändringar i perspektiv?

Alla ögon är vända mot iPhone 5S eller iPhone 5C och ändå har Apple ett viktigt kort att spela med sin nästa generation iPad-surfplattor. Bilder av bakskrovet meddelar betydande förändringar.

Inför den senaste försäljningsstatistiken måste iPad oroa sig för eftersom det under ett år har gått från en ledande position till utmanaren. IPad 5 kommer att ha det tuffa jobbet att bekämpa en flod av Android-referenser som undergräver App Store och iOS: s nuvarande dominans inom mobilsegmentet.

IPad 5 baksidaIPad 5 baksida

IPad 5 baksidaIPad 5 baksida

IPad 5 baksidaIPad 5 baksida

Offentliggörandet av flera bilder av en påstådd baksida av iPad 5 antyder betydande morfologiska förändringar. Med måtten 24 x 16,8 cm skulle det vara mer kompakt än iPad 4 Retina som tenderar att passera att sidokanterna kommer att minskas som designen på iPad Mini. Dessutom verkar högtalaren ha placerats på nedre kanten och de separata volymknapparna.

I slutändan skulle iPad 5 närma sig en ny design invigd av iPad Mini. Dessa förändringar skulle återspegla en sökning efter kompakthet, lätthet och finess. Apple skulle därför försöka göra sin surfplatta ännu mer “High Tech”.

Källa