iPhone 6, 2 juni tillkännagivande är inte bara möjligt utan troligt

Kommer WWDC 2014 att vara tillfället för lanseringen av iPhone 6? Många analytiker tror det. Det skulle inte längre vara en möjlig händelse utan en trolig händelse.

Apple iPhone

Varje år är lanseringsdatumet för den nya generationens iPhone tillfälle för stora diskussioner, rykten och prognoser. 2014 förråder inte denna sed med ett stort antal rapporter som vardera hävdar ett datum som gäller iPhone 6: s officialisering. Men vissa hävdar att de har nyckeldatumet genom att lägga fram tre argument.

iPhone 6 i juni, tre argument

Den första är baserad på analysen av de första rykten i frågan. Det märktes att de i år landade mycket tidigare än tidigare genom att avslöja bilder, specifikationer, skyddsfodral eller till och med designritningar. Detta universum av inofficiella dokument har gett upphov till tolkningar som går så långt som utvecklingen av möjlig 3D-rendering av maskinen.

Allt detta kan mycket väl vara helt fel, men motsatsen är lika giltig. Som ordspråket säger, “det finns aldrig rök utan eld”, all denna spänning borde därför ha en källa, att Apple är bra på att för närvarande producera sin nästa iPhone och att dess tillkännagivande datum är nära, den 2 juni skulle vara den stora dagen. Det skulle finnas många ledtrådar som nu tippar skalan för ett tillkännagivande på WWDC14.

Det andra argumentet bygger på ett uttalande av Tim Cook som lovar att Apple kommer att presentera fantastiska produkter i år. Tolkningen hävdar att om Apple nöjer sig med att avslöja iPhone 6 och en iWatch på 20 minuter “platt” nästa höst, skulle det inte finnas någon anledning till en jordbävning för just nu är 2014 igång och det finns absolut inget nytt hos Apple. På samma sätt skulle det vara förvånande att en enda Keynote är tillräcklig för att lansera tre eller fyra nya generationens produkter som iPad Air och iPhone 6 eller till och med nya funktioner som iWatch och iTV.

Slutligen bygger det tredje argumentet på en ny rapport som framkallar en återhämtning i volymen av iDevice-produktionen så att produktionsperioden är alldeles för tidig för ett meddelande i oktober. Det motsvarar mer WWDC 2014.

Allt detta tyder därför på att Apple kommer att ha minst två Keynotes i år för att presentera sina nya iDevices och en iPhone 6 för 2 juni är inte bara möjlig utan sannolik.