iPhone avec écran OLED

iPhone 6S – Apple motiverar sig på processornas autonomi

iPhone 6S batterilivslängd

Apple vill inte ha kontroverser. Olika tester utförda på iPhone 6S och iPhone 6S visade att batteriets livslängd kan variera beroende på var A9-processorn kommer ifrån. Apple svarar i ett uttalande.

Mer iPhone 6S slapp från “Bendgate” men smarttelefonen gick över av “Batterygate”. Vad handlar det om ? IPhone 6S och iPhone 6S Plus är utrustade med A9-processorn. För att förutse den starka efterfrågan har Apple säkrat sina order med Samsung och TSMC.

Smartphones har genomgått olika prestandatester och det visar sig att A9-processorn inte har samma resultat beroende på var den kommer ifrån. Processorn som tillverkas av Samsung med 14 nm-teknik är mer girig än den för TSMC som använder 16 nm-teknik. Det finns en skillnad i batteritid på några procent.

Efter att ha gått igenom AnTuTu-tester under samma tidsperiod, a iPhone 6S har fortfarande 77% batteri medan den som är utrustad med en Samsung A9-processor är 71%. Det gör en skillnad på 6%.

Apple försöker lugna saker innan fallet blir för stort men håller inte med dessa siffror. I ett pressmeddelande säkerställer Cupertino-företaget tillförlitligheten hos sina A9-processorer.

Hon indikerar att vissa laboratorietester inte är representativa för användningen av en smartphone i verkliga livet. De driver processorerna till sina gränser tills batteriet tar slut. Det är inte en återspegling av den verkliga användningen.

Enligt tester och kundförsök som genomförts av Apple, med hänsyn till de olika källorna till komponenterna, kan batterilivslängden för iPhone 6S och iPhone 6S Plus variera från 2 till 3%.

Det är därför ingen överraskning för Apple eftersom A9-processorerna som designats av de två företagen uppfyller Apples specifikationer och standarder. Detta är uppenbarligen en acceptabel skillnad för företaget i äpplet så länge du har samma användarupplevelse med allt iPhone 6S.

I slutändan bör du veta att en skillnad på 3% över en användning av 6 timmar representerar ungefär 10 minuters autonomi mer eller mindre.

Via: Techcrunch