Pokemon Go Iran 600x398

Iran är det första landet som förbjuder Pokémon Go

Pokémon Go har verkligen nått planet i planetfenomenet … utom i Iran, eller Superior Council of Virtual Spaces, som övervakar allt relaterat direkt eller indirekt till nätverk i landet, har beslutat att förbjuda spel, officiellt av säkerhetsskäl. Iran ville Niantic installerar ett stort antal begränsningar för sitt spel före valideringen, vilket den amerikanska studion har vägrat att göra.

Pokémon Go Iran

Ovan: Iransk ungdom trotsar censur och spelar Pokémon Go

Foto – AFP – ATTA KENARE

Om Iran inte är det enda landet där representanter för myndigheten har förklarat sig öppet emot Pokémon Go, är förbudet mot spelfenomen å andra sidan en första (men förmodligen inte den sista). Denna iranska censur har inte riktigt lyckats avskräcka unga lokala spelare, som har använt VPN-anslutningar för att fortfarande kunna jaga Charmander. I Frankrike Missnöje ökar också bland vissa suppleanter, som anser att spel bör övervakas mer (och ibland är listan med “begränsningar” sådan att vi snabbt förstår att det framför allt handlar om att förbjuda spel); dessa hudreaktioner förblir (lyckligtvis) isolerade och går aldrig så långt som lagen …

Kom ihåg att Pokémon Go nu är spelbar (och godkänd) i 35 länder (inklusive Frankrike förstås …), och att nya regioner i världen snart bör få de små buggarna av Nintendo.