ISRO sets 22-hour countdown for launch of PSLVC48/ RISAT-2BR1 mission

ISRO ställer ned 22-timmars nedräkning för lansering av PSLVC48 / RISAT-2BR1-uppdrag PSLV-C48 är den andra flygningen av PSLV i QL-konfiguration med 4-band-on .. Teknik10 månader sedan

PSLV-C48 är den andra flygningen av PSLV i QL-konfiguration med 4-rem-on-motorer.

New Delhi | Jagran News Desk: Den indiska rymdforskningsorganisationen (ISRO) fastställde en nedräkning för lanseringen av satelliten RISAT-2BR1 från lanseringsfordonet PSLVC48 som ska ta från Satish Dhawan Space Center (SDSC) SHAR, Sriharikota kl. 16.40 på tisdag. PSLV-C48 är det 50: e uppdraget för PSLV som kommer att lansera RISAT-2BR1 – en radaravbildande jordobservationssatellit – från First Launch Pad (FLP). Satelliten som väger cirka 628 kg placeras i en bana på 576 km med en lutning på 37 grader.

Förutom detta kommer PSLV-C48 också att transportera nio kundsatelliter i USA (6) och en vardera från Japan, Italien och Israel som medpassagerare. Dessa internationella kundsatelliter lanseras under ett kommersiellt arrangemang med NewSpace India Limited, säger ISRO i ett pressmeddelande.

PSLV-C48 är den andra flygningen av PSLV i QL-konfiguration med 4-rem-on-motorer. Detta kommer att vara den 75: e lanseringen från Sriharikota och den 37: e från First Launch Pad (FLP).

Tidigare på måndagen hade den indiska rymdorganisationen släppt ovanifrån av PSLV-C48 med den bulbösa nyttolastkåpan som rymmer # RISAT-2BR1 och nio kundsatelliter.

Detta är ISROs andra lansering efter Chandrayaan 2 – som misslyckades med att landa på månytan. Förra månaden hade ISRO framgångsrikt lanserat en annan jordbildningssatellit CARTOSAT-3 och 13 USA-baserade kommersiella nanosatelliter.

Det placerades i en bana på 509 km i en lutning på 97,5 grader för att ge bilder som tillgodoser efterfrågan på storskalig stadsplanering, landsbygdsresurs- och infrastrukturutveckling, kustanvändning och marköverdrag.

Med lanseringen hade Indien gått över för att spruta 300 utländska satelliter i omloppsbana. 12 av dessa satelliter kallades FLOCK-4P medan den 13: e fick namnet MESHBED – en kommunikationsprovssatellit.

Postat av: James Kuanal