chastain The division

Jessica Chastain och Jake Gyllenhaal kommer att spela i live-anpassning av The Division

Det var en tid för inte så länge sedan, filmanpassningar av videospel lockade grödan … B-seriens skådespelare, till och med Z. Dödlig strid (även vår kära Christophe Lambert var redan en nanarskådespelare vid den tiden) såväl som andra mästerverk av samma kaliber tycktes indikera att genren “videospelfilm” var dömd i rollens hedersdelning. Och sedan, under de senaste åren, har vi börjat se riktiga skådespelare uppträda i ofta medelmåttiga anpassningar; åtminstone fanns det några vackra namn på affischen (Angelina Jolie i Gravplundrare, Jake Gyllenhaal för Persiens Prins, etc…).

chastain Uppdelningen

Jessica Chastain delar The Division-affischen med skådespelaren Jake Gyllenhaal

Vi vet därför nu också att filmen Divisionen, inspirerad av videospelet med samma namn (och producerat av Ubisoft), kommer att ha rätt till sin trestjärniga roll: rödhårig och eld Jessica chastain och brun Jake Gyllenhaal kommer därför att vara där (inga ordlekar).

michael-johnson-division-b

En bild från The Division-spelet

Om närvaron av Gyllenhaal inte är en överraskning (kom ihåg Prince of Persia), deltagande av Jessica Chastain (Interstellar, Zero Dark Thirty, The Tree of Life) är en enorm känsla eftersom vi är vana vid att se skådespelerskan i mycket avancerade verk (och ofta belönade: Livets träd vann Palme d’Or i Cannes). Det lovar naturligtvis inte bra för filmens slutliga kvalitet, men det är helt klart goda nyheter …