John Hurt död, Eternal Kane från Alien-filmen och upprörd John Merrick från Elephant Man

John Hurt död, Eternal Kane från Alien-filmen och upprörd John Merrick från Elephant Man

Vi kan säga det här utan att ta risken att ha fel: John gjorde ont var en biroll vars fysiska närvaro på skärmen, nedslagen magnetism, ofta överskuggade rubrikerna. I Alien the 8th Passenger, förkroppsligar han Kane, besättningsmedlemmen som kommer att vara den första som dör av monsterets tänder (i en oförglömlig och kult scen). I det extraordinära Elefantman av David Lynch, Jonh Hurt går bokstavligen samman med John merrick, hjälten deformerad av en genetisk sjukdom, och de kilo smink som han bär under filmen hindrar honom aldrig från att leverera en skådespel av oklanderlig nykterhet och noggrannhet. Nästan själv sparar han från total medelmåttighet 1984 av Michael Radford.

Hurt John 1600x254

Kane (John Hurt) är den första som vaknar i Nostromo-skeppet (Alien the 8th Passenger); han kommer också att vara den första som dör.

Hurt John 591x450

John Hurt spelar som chockerande John Merrick i Elephant Man-mästerverket

John Hurt bar alltid med sig denna sorgliga och melankoliska luft, denna fristående sida av allt som ändå gjorde det möjligt för honom att smälta med oändlig nåd i sina roller. Hurt var också en B-serie skådespelare i ordets ”ädla” mening och tvekade aldrig att filma i tusenåriga filmer, och igen gjorde hans vetenskap om skådespel ibland otacksamma roller till riktiga. nuggets: vem glömde Mr Olivander från Harry Potter eller Adam slipar av Vendetta ? John Hurt hade till och med fått tips på en gång för att förkroppsliga Don Quixote att Terry Gilliam aldrig kommer att ha kunnat finansiera. Till slut kommer John Hurt att visas i mer än 180 filmer!

Hurt John 2 449x450

John Hurt tippades för att spela i Terry Gilliams så många försök på Don Quijote

Vid över 70, försvagad, hade den outtröttliga Hurt beslutat att fortsätta sin skådespelarkarriär; han filmade fortfarande förra året när han utan tvekan visste att han redan var fördömd av cancer i bukspottkörteln (vi kommer också att hitta honom i år i filmen Mörkaste timmen). Den brittiska skådespelaren dog onsdagen den 25 januari 77 år gammal.