Kan en USB-kabel gå sönder efter att ha använt den länge

Kan en USB-kabel gå sönder efter att ha använt den länge?

Även om vi pratar om kringutrustning eftersom de är de vanligaste kan det vi ska diskutera nästa extrapoleras utan problem till någon kabel som vi köper för att ansluta vilken enhet som helst. Från en smartphone, till en bärbar dator, skrivare, kamera eller någon annan kommer alla att ha samma funktion: att koppla ihop flera enheter med varandra och därför kommer samma noggrannhet att tillämpas på alla.

Kan en USB-kabel gå sönder efter att ha använt den länge

Försämras USB-kablar med tiden?

Ja, USB-kablar har en dålig vana att följa tidens design och åldras omedelbart. Nu bör man komma ihåg att inte alla kablar gör det på samma nivå eller på samma sätt, med kvaliteten på kablarna på spel.

USB-kablar har ett antal viktiga egenskaper som beror på deras överlevnad. För det första antalet innergängor där deras tjocklek hopplöst är kopplad. Även om vi inte inser det, drabbas en USB-kabel kontinuerligt av den hållning som vi anger tills de slutar ta form.

Normalt är den interna ledningen av samma flexibel och vi kanske tror att den inte är skadad, men det är inte riktigt så här och här kommer den andra faktorn in i bilden: locket som täcker dem. Sagda mantel har en annan nyckelfaktor, flexibilitet och med det måste vi oundvikligen nämna permeabilitet. Detta är viktigt, särskilt om vi bor nära havet.

Ju större flexibilitet desto större permeabilitet och därmed de upphängda partiklarna, fuktigheten och därför oxidationen spelar in i kabelns vridstyvhet med tiden. Vi har alla sett hur en kabel blir svårare och svårare att tämja med åren och kan sluta misslyckas om din hållningspänning inte är normal nu.

Slitage på kontakter och beläggningar på USB-kabeln

USB-C

Förutom allt sagt som påverkar kabeln inuti, måste vi ta hänsyn till dess ändar, där han- eller honkontakterna finns. En bra kabel har en bra beläggning och de bästa gör den i guld. Denna metall har en dubbel funktion: att skydda kontakten mot korrosion och oxidation och att förbättra kabelns signal.

Det har bevisats att en guldpläterad kabel tål tidens gång mycket bättre och därför utförs endast på högkvalitativa kablar. Den sista faktorn att tänka på för en USB-kabel är kontakternas.

Kontakterna lider som regel av den hårdaste delen av själva kabeln. De måste vara rena utan damm och av hög kvalitet för att möta långa års användning och data- eller strömanslutning. Kontinuerlig anslutning och urkoppling av enheter från en kabel genererar friktion och för tidigt slitage som slutar skapa ett lager av överflödigt material i den som genererar större motstånd genom åren.

Om detta händer är idealet att byta kablar så snabbt som möjligt för att undvika kortslutningar i våra enheter, eftersom en USB-kabel av hög kvalitet inte brukar kosta för mycket pengar för den behandling de normalt får.