Katolsk organisation riktar sig mot husdjursrobotar (Video)

Katolsk organisation riktar sig mot husdjursrobotar (Video)

Teknik är en lätt syndabock för överdrifterna i våra samhällen, och detta är inte nytt. Men frontalattacken av Society of Saint-Vincent-de-Paul (SSVP), en katolsk organisation, placeras på en helt ny nivå eftersom den direkt hämtar mänsklig ensamhet från detta teknologisering Dagligen. En kraftfull videosändning från SSVP visar oss en äldre person, Claudine, som bor ensam i sitt lilla hus, precis tillsammans med BEN, en husdjursrobot som oundvikligen får en att tänka på roboten Baymax av Stor hjälte 6. Och trots alla ansträngningar från BEN Claudine känner sig hopplöst ensam för att ställa sig till tjänst för sin protege, en fruktansvärd iakttagelse som den katolska organisationen betecknar med Ska framsteg systematiskt ingripa i våra dagliga liv?“.

Denna stränga slutsats verkar ändå helt irrelevant; det beror på att Claudine är ensam eller att hennes familj inte kommer att träffa henne (eller att bristen på medicinsk personal är uppenbar) att användningen av roboten verkar vara mindre ond. Om Japan har inlett en omfattande plan för att producera husdjursrobotar, beror det också på att åldrandet av en stor del av befolkningen omedelbart kommer att driva många äldre till ensamhet och att “mänskliga” hjälpare kommer i alla fall att vara otillräckliga. SSVP verkar säga att det är bättre ” ingen robot alls ” att en robot som inte verkligen får dig ur ensamhet, och därmed medger av bandet att den inte vet något om robotikens utveckling, de experiment som redan genomförts i Japan som visar att känslan av ensamhet minskar vid kontakt kompletterande maskiner, för att inte tala om att ingenting säger att vi inte en dag kommer att kunna tillverka maskiner som nästan inte kan skiljas från människan när det gäller påverkan, även om denna påverkan är “simulerad”.

verkliga människor

Människor: kommer robotar en dag vara lika människor?

Problemet med roboten som ett sätt att bekämpa ensamhet berör inte bara äldre. Affektiv elände är också ibland sexuell elände, den här gången som påverkar yngre individer, en elände som sexuella robotar (och sällskap) utan tvekan kommer att kunna kompensera; här är det svårt att se hur vi kommer att kunna korrigera situationen på annat sätt än med tekniska artefakter (med tanke på att vi i det här exemplet inte tvingar kvinnor att sova med män de inte vill ha …). Den katolska föreningens antiteknologiska moral verkar därför kopplad från, utan ordlekar, från vissa verkligheter som den påstår sig förbättra … med böner?