Kickass Torrents Recherche

KickAss Torrents: US Justice griper domännamn, arresterad ägare

KickAss Torrents, den största torrentportalen hittills, kan leva sina sista timmar. De amerikanska myndigheterna har meddelat att de har beslagtagit de olika domännamnen som används, det viktigaste är kat.cr.

Kickass Torrents Sök

Artem Vaulin, en 30-årig ukrainare, introduceras som ägare till KickAss Torrents. Han arresterades i Polen, det land där han har bott under en tid nu. De amerikanska myndigheterna har begärt hans utlämning för att hantera hans ärende. Detta scenario påminner om Kim Dotcom med Megaupload.

USA: s justitieministerium uppskattar att KickAss Torrents har 50 miljoner besök per månad, vilket gör det till den 69: e mest besökta webbplatsen i världen. Intäkterna från reklam uppskattas mellan 12,5 och 22,3 miljoner dollar per år.

“Vaulin anklagas för att ha drivit dagens mest besökta illegala webbplats för fildelning som ansvarar för den olagliga distributionen av över 1 miljard dollar i upphovsrättsskyddat material.”, säger Leslie Caldwell, biträdande justitieminister som citeras i pressmeddelandet. ”I ett försök att fly polisen anklagas Paulin för att ha använt servrar i länder över hela världen och för att ha flyttat sina internetadresser på grund av beslag och upprepade civila klagomål. Hans gripande i Polen visar emellertid återigen att cyberbrottslingar kan fly, men att de inte kan gömma sig från rättvisa ”.

Vid tidpunkten för detta inlägg är KickAss Torrents inte tillgängligt.