Kirobo Mini-robot: Toyotas lilla följeslagarrobot

Kirobo Mini-robot: Toyotas lilla följeslagarrobot

Japaner älskar miniatyrisering (mycket liten är mycket vacker) och denna trend gäller även vid tillverkning av robotar. Efter smartphone-roboten av Skarp, se Toyota tillkännager den kommande marknadsföringen av Kirobo Mini-robot, en kompletterande robot som inte är högre än tio centimeter. Den här söta lilla roboten är faktiskt en miniatyrversion av Kirobo, en robot utvecklad av Toyota och RoboGarage att integrera ett uppdrag ombord på Internationell rymdstation. Kirobo följde sedan med astronauten Kochi Lakata, den första japanska befälhavaren för ISS.

Kirobo Mini-roboten kommer utan tvekan att utvecklas mindre än Kirobos “astronaut”, och en första video visar den framför allt som ett enkelt kommunikationssystem, som kan “diskutera” med användaren medan man vacklar i alla riktningar.

th_robot-cozmo

Ankis Cozmo verkar roligare än Kirobo … för halva priset.

Det är absolut ” Kawai »(Trad: mignon), men till priset av 400 dollar + ett operatörsabonnemang måste du verkligen vara robotfantast för att få en; särskilt eftersom det redan finns konkurrens i “mini-robotar”: Cozmo från Anki, en rolig minirobot, kommer att säljas i slutet av året kl 179 dollar.