Koh Lanta Logo 1024x576

Koh-Lanta-videospel tillkännages för 2021

Ett nytt videospel är på gång av Microids. Studion meddelar att den har tecknat ett nytt avtal med Adventure Line Productions (ALP) för att utveckla ett Koh-Lanta-spel som kommer att finnas tillgängligt 2021. ALP är produktionsföretaget för Koh-Lanta-showen, liksom Fort Boyard (som har redan har rätt till ett spel utvecklat av Microids).

Koh Lanta-logotyp 1024x576

Planerat i Frankrike 2021 på hemmakonsoler, kommer detta äventyrsspel att ge spelarna möjlighet att glida in i de bortkastade skorna och återuppleva sina äventyr genom de berömda testerna av komfort och immunitet, förklarar Microids. Studion ser till att Koh-Lanta-spelet blir en trogen representation av showen och dess regler. Spelarna, ensamma eller med vänner, måste förbättra sitt läger och vinna de berömda testerna av immunitet och komfort, för att utvecklas i sitt äventyr och nå det ultimata testet av polerna.

“Vi är nöjda med förtroendet från ALP att anpassa en annan av deras flaggskeppslicenser till ett videospel. Undertecknandet av Koh-Lanta-licensen är en del av vår redaktionella logik för att erbjuda familjer videospeläventyr från universum med stor potential och som kan samla flera generationer. “, säger Stéphane Longeard, chef för Microids.

För sin del säger Alexia Laroche-Joubert, ordförande för ALP det ”Koh-Lanta vårdar ett behov av flykt som vi kan uppleva hemifrån, tillsammans. Denna nya diversifiering för ALP var möjlig eftersom vi av Microids var säkra på att i det här spelet hitta kvaliteten och kravet som vi ställde i skrivandet och bilden av programmet ”.