whatsapp-problem-2

Kontot avstängt på WhatsApp: Orsaker, orsaker och lösningar

Även om vi använder WhatsApp varje dag och varje timme är vi inte medvetna om de risker som meddelandeprogrammet medför eller hur vi ska bete oss i det. Vi tror att allt är tillåtet men det är inte så och det är möjligt att WhatsApp straffar dig genom att blockera ditt konto för felaktig användning. Om du har en avstängt konto på WhatsApp analyserar vi vad orsakerna kan vara, hur du kan lösa det eller hur du kan förhindra att detta händer igen på plattformen.

Först kan du ha ett konto avstängt i WhatsApp permanent eller bara tillfälligt. I båda fallen ser du ett annat meddelande.

Telefonnummer avstängt

Om meddelandet “Ditt telefonnummer är avstängd i WhatsApp. Kontakta support för hjälp ”beror på att applikationen har upptäckt att du har brutit mot servicevillkoren. Du kan granska dessa WhatsApp användarvillkor för att ta reda på vad du kan eller vad orsakerna kan vara. Om du inte förstår varför upphängningen kan du kontakta WhatsApp via e-post och lovar att granska ärenden för att ta reda på vad som hände.

För att försöka aktivera vårt konto igen måste vi skicka ett e-postmeddelande till WhatsApps supportadress. I det här e-postmeddelandet måste du förklara situationen och argumentera för varför du tycker att förbudet också har varit ett misstag begär omaktivering om de anser att det är lämpligt från plattformen. När e-postmeddelandet har skickats har du bara tro och väntar på svar

Det finns många anledningar till att de kan stänga av dig på WhatsApp och det är viktigt att du överväger att undvika det innan det är för sent.

whatsapp-problem-2

Varför kan de stänga av dig på WhatsApp?

Meddelandeprogrammet i sig gör det mycket tydligt i dess villkor att utföra en serie saker kan leda till inaktivering och vi kan inte använda chattjänsten eller skapa ett annat konto utan din tillåtelse. Det finns saker som är förbjudna och det skulle innebära “utvisning” av appen.

Anledningar till att stänga av dig själv på WhatsApp är:

 • Automatisk, massiv eller oönskad meddelanden som har programmerats eller inte. Försök inte kontakta användare som inte vill att du ska prata med dem, skapa inte grupper utan auktorisering eller använd modifierade versioner av WhatsApp som du har laddat ner.
 • Missbruk av sändningslista som irriterar andra. Om applikationen får flera rapporter från ditt konto och klagomål från andra användare för denna metod kommer det att blockera dig.
 • Använd kontaktlistor som du inte vet och att du har fått från olagliga källor, köpt data eller telefonnummer från någon och använt dem för skräppost eller för att försöka sälja något.
 • Brott mot WhatsApp Användarvillkor . Dela till exempel i samtal alla typer av material som uppmuntrar till hat, rasistiskt material, hotfullt, skrämmande innehåll …

Kontot tillfälligt avstängt

I händelse av att avstängning är tillfällig, ser du ett annat meddelande som informerar dig om att ditt konto har “tillfälligt stängts av” tillsammans med ett stoppur som berättar hur mycket tid du har kvar tills du använder dina chattar igen. I det andra fallet är orsaken till avstängningen vanligtvis att ha använde inofficiella applikationer såsom som till exempel WhatsApp Plus eller GB WhatsApp. Det är viktigt att du återvänder så snart som möjligt till den officiella versionen så att du inte blir avstängd för alltid.

Hur man byter till den officiella versionen av WhatsApp

Om du har ett tillfälligt avstängt konto på WhatsApp, lämna tredjepartsapplikationen och gå till den officiella versionen för att se till att du kan fortsätta använda dina chattar. Gör en säkerhetskopia av dina konversationer, avinstallera appen du använder och använd WhatsApp.

I GB WhatsApp

När det gäller GB WhatsApp, innan du byter till den officiella versionen, spara och överför chatthistoriken för att inte förlora dem under processen. Gör det när den tillfälliga avstängningen slutar (du ser ett stoppur på skärmen)

 • Gå till GB WHatsApp
 • Tryck på alternativet Fler alternativ och Chattar
 • Gå till Backup
 • Gå till telefoninställningar
 • Tryck på lagring
 • Välj filalternativ
 • Hitta GB WhatsApp-mappen och välj den
 • Klicka på “Mer” och Byt namn
 • Ändra namn till “WhatsApp”
 • Gå till Google Play Butik
 • Installera den officiella WhatsApp-appen
 • Återställ den tillgängliga säkerhetskopian

I WhatsApp Plus

Om applikationen du har är WhatsApp plus istället för GB WhatsApp, chatthistoriken överförs automatiskt till den officiella versionen av tjänsten utan att du gör någonting. Ladda bara ner WhatsApp från Google Play Store, verifiera ditt nummer och återställ den tillgängliga säkerhetskopian. Du kommer att använda ditt konto igen normalt och förbudet är över medan du använder den officiella versionen.

cuenta suspendida sv WhatsApp

Ansvarsfull användning av WhatsApp

För att förhindra att de permanent blockerar ditt konto har meddelandeprogrammet en “Ansvarig användning” -guide det förklarar hur man använder plattformen utan att bryta mot dess servicevillkor och utan att störa andra. Det här är några av de bästa tipsen för att undvika att ha ett avstängt konto på WhatsApp:

 • Skaffa sig tillstånd från människor och bara kontakta dem som har gett dig deras telefonnummer eller har bett dig att prata med dem. Enligt WhatsApp är det bättre att ge ditt nummer till någon att skriva till dig. Och om du är den som ska skriva, gör det med respekt och förklara vem du är, vad du vill eller var du har mobiltelefonen.
 • Använd gruppkontroller för att hålla dig lugn i alla de som du är administratör i. WhatsApp-gruppadministratörer kan välja vem som skickar meddelanden och därmed undvika oönskat innehåll på chatten.
 • Fortsätt inte konfidentiell information eller innehåll
 • Respektera människors beslut och insistera inte om de inte vill att du ska skicka meddelanden till dem. Lägg inte heller till grupper till andra användare om de inte har bett om att läggas till eller inte vill vara i gruppen.

WhatsApp är en kod för verifiering