Lee.Jae Yong.samsung 600x400

Korruption: Samsungs chef har återigen ifrågasatt av rättvisa

Verksamheten tar inte pauser. I dag igår, Jay Y. Lee, den nuvarande chefen för Samsung efter sin fars hälsoproblem, ifrågasattes på åklagarmyndigheten som ansvarade för den enorma korruptions- och inflytelsefall som sprutade över Sydkoreas president, Park geun-hye.

Lee.Jae Yong.samsung 600x400

Jag kommer att berätta sanningen för den särskilda åklagaren än en gång Jay Y. Lee sa till mängden journalister som samlades framför åklagarmyndigheten. Två andra Samsung-chefer var inbjudna till förhör samma dag. I slutet av dessa samtal bör åklagaren återigen avgöra Jay Y. Lee: s öde, nämligen ett ovillkorligt frisläppande eller en begäran om en arresteringsorder, vilket hade varit fallet för några år sedan. Veckor. Det andra alternativet är inte det mest troliga med tanke på att den första begäran om en arresteringsorder avslogs av en domstol.

Samsung misstänks fortfarande ha betalat nästan 40 miljoner dollar till en organisation som grundades av Choi Soon-sil, en vän till president Park Geun-hye, för att få grönt ljus för fusionsförvärv av två företag (som nu är dotterbolag till gruppen); vid den materiella tiden var dessa sammanslagningar särskilt kontroversiella, och många lokala analytiker ansåg att de begränsade konkurrensen.