Telegram Application IPhone IPad

Krypterad meddelande: Ryssland uppmanar Telegram att tillhandahålla krypteringsnycklar

Detta är ett stort slag mot Telegram. Den krypterade meddelandetjänsten har beställts av Ryssland att tillhandahålla sina krypteringsnycklar inom 15 dagar. Dessa nycklar används för att läsa meddelanden från användare. Om Telegram inte samarbetar kommer Ryssland att göra vad som är nödvändigt för att blockera det.

Telegram-applikation IPhone IPad

I ett uttalande som publiceras på sin webbplats ber telekomföretaget Roskomnadzor meddelandetjänsten att “Ge FSB [services secrets russes] den information som är nödvändig för att avkoda de mottagna, överförda, skickade elektroniska meddelandena “. Telegram är känt för att erbjuda en hög konfidentialitet och dess användning av jihadistiska rörelser har regelbundet utlöst kontrovers under de senaste åren.

Efter detta beslut reagerade Pavel Durov, grundaren och chefen för Telegram, på Twitter. ”Hot för att blockera Telegram om det inte tillhandahåller användarnas personuppgifter kommer inte att ha några resultat. Telegram kommer att försvara frihet och konfidentialitet ”, han skrev.

Det är inte första gången Ryssland har Telegram i sikte. I oktober förra året bötföll landet Telegram 800 000 rubel (18 000 euro) för att vägra samarbeta med FSB. Samtidigt har Ryssland hävdat att förövaren av attacken som dödade 16 personer i St. Petersburgs tunnelbana förra året använde Telegram för att samtala med sina medbrottslingar. I detta avseende förklarade Pavel Durov att han hade gjort en del sortering för att radera samtal relaterade till terrorism och tillade att terroristerna kommer att gå igenom en annan krypterad applikation om hans tjänst skulle blockeras.