KissKissBankBank Logo

La Banque Postale förvärvar KissKissBankBank, online-crowdfunding-plattformen

Den här onsdagen, Postbanken tillkännagivande genom pressmeddelande att förvärva 100% KissKissBankBank & Co, det senaste KissKissBankBank-företaget. Den senare är en crowdfunding-plattform som möter globala spelare som Kickstarter.

KissKissBankBank-logotyp

Varför denna buyout? La Banque Postale tror att “Är en del av den digitala utvecklingsstrategin” för att expandera “Dess utbud av produkter och tjänster för att möta kundernas förväntningar samt nya bankrutiner”.

KissKissBankBank grundades 2009 och har hittills 1,3 miljoner medlemmar. Plattformen har gjort det möjligt att finansiera mer än 27 000 projekt totalt, både kreativa projekt, samt associerande och entreprenörsprojekt. Dessutom samlades nästan 83 miljoner euro sammanlagt.

La Banque Postale tillkännager att de kommer att förlita sig på den nuvarande ledningsgruppen för KissKissBankBank (bestående av de tre grundarna) för att få sin expertis och fortsätta utvecklingen av plattformen. Banken tillägger att den har haft en speciell relation med KissKissBankBank sedan 2009 genom att dela flera värderingar, inklusive transparens, engagemang, etik och säkerhet.

Varken La Banque Postale eller KissKissBankBank har avslöjat återköpets storlek för tillfället. I väntan på att ta reda på det så småningom konstaterar Vincent Ricordeau, grundare av KissKissBankBank, att säkerhetskopiering till en bankkoncern gör det möjligt att “Fortsätta vår utveckling i Frankrike och internationellt med ny energi”.