Elon Musk Tesla 600x338

Lastbil, buss, delade bilar: Tesla presenterar sina nya ambitioner

Tesla har redan gjort sig ett namn för sina olika elbilar med avancerad teknik och bra utbud. Men nu vill Tesla gå längre. Elon Musk, VD för biltillverkaren, har presenterat sina planer för framtiden.

Elon Musk Tesla

Ambitionen är att skapa en godstransportbil, ett fordon som ersätter stadsbussar och på längre sikt ett nätverk av autonoma bilar som kan användas på begäran. De två första flyttar från Tesla som han är idag, medan den tredje närmar sig. Men vad som helst, Elon Musk tycker att vi måste våga oss in i olika nischer.

”Förutom privata fordon finns det två andra typer av elfordon: stora lastbilar och stadstrafik med hög densitet. Båda är i de tidiga utvecklingsstadierna i Tesla och borde vara redo att släppas nästa år ” skriver Elon Musk på Teslas blogg.

När det gäller delade bilar indikerar det “Du kan också lägga till din bil i Teslas delade flotta (…) och få den att generera inkomster åt dig medan du är på jobbet eller på semester”. Och lägg till “I städer där efterfrågan (på delade fordon) överstiger tillgången på bilar som ägs av konsumenter, kommer Tesla att driva sin egen flotta”.

Tesla-Model-S

Dessa projekt följer den första delen av Elon Musks hemliga plan som presenterades 2006. Projekten för tio år sedan börjar ta form idag med Tesla Roadster eller Model S och Model 3. .