Tidal 1

Liksom Spotify förlorade Tidal mycket pengar 2015

Streamingtjänster är bra för användare, de betalar vanligtvis 9,99 € / månad och kan lyssna på vilken musik de vill ha. Men allt är inte rosigt bakom kulisserna. År 2015 omsatte Spotify 1,95 miljarder euro men uppvisade förluster på 173,1 miljoner euro. Denna information går tillbaka till maj. Tidal har släppt sina siffror och, precis som Spotify, rapporterar stora förluster.

tidvatten 1

Aspiro är moderbolaget för Jay Zs streamingtjänst, där många artister erbjuder exklusiva. I ett finansiellt dokument meddelar det att det hade en omsättning på 402 miljoner svenska kronor (42 miljoner euro), en ökning med 30% jämfört med föregående år. Förlusterna uppgår till 239 miljoner kronor (25 miljoner euro), en minskning från 309 miljoner kronor året innan.

Enligt Wall Street Journal gick tre tredjedelar av intäkterna som royalty till skivbolag och artister. Styrelsen för Aspiro anser för sin del att det saknat finansiering för 2016. Men det tänker på att säkra nya avtal som skulle hjälpa det ekonomiskt de närmaste månaderna.

I juni hade Tidal 4,2 miljoner betalande abonnenter. Som jämförelse har Spotify nästan 40 miljoner och Apple Music har 17 miljoner.