[MAJ] Microsoft bekräftar INTE övergivandet av konsumenttelefonen "i åtminstone några år"

[MAJ] Microsoft bekräftar INTE övergivandet av konsumenttelefonen “i åtminstone några år”

Det är inte mycket överraskande; efter den massiva uppsägningen av de tidigare anställda i Nokia och stoppa produktionen av Lumia, framtiden för smartphones under Windows har plötsligt förmörkats; dessa strategiska beslut ledde också till en kraftig minskning av marknadsandelen för Windows Mobile i världen (i Frankrike har Lumia gått från nästan 15% av Pdm till mindre än 4% på bara några få kvartal).

vd-microsoft-frankrike

Vahé Torossian, helt ny VD för Microsoft Frankrike

Så allt som saknades var officiell bekräftelse, och den har äntligen kommit: Vahé Torossian, vice vd för Microsoft Corp. och som just har utsetts till president för Microsoft Frankrike, använde inte handskar för att meddela nyheterna: ” Vår strategi för Windows Phone är att fokusera på affärsdelen, vi är nu utanför allmänheten “(Uppdatering)” vi har en särskild position på mobil idag, fokuserade på affärer ”, men” vi arbetar på nästa stora sak förklarar därför VD för Microsoft Frankrike.

microsoft-lumia-640_b31e09a0db4147ba_450x400

Det är bara hejdå? Eller ett farväl?

Inträdesbiljetten till konsumentsmartphone-marknaden idag verkar för hög. Allt är inte förlorat, även om älskare av Windows 10 Mobile måste ha tålamod: ” vi satsar på ett tekniskt steg om några år, med ett paradigmbyte“. Målet är därför att satsa allt på företag, men utan att stänga dörren för en återgång till allmänheten … närAndroid eller ios kommer att ha gått tom för ånga och varit mindre dominerande än idag?

Satsningen förblir riskabel (kanske den mobila marknaden kommer att förbli stängd för en ny spelare under mycket, mycket lång tid), men detta “tillbakadragande” på företaget är utan tvekan den mest logiska lösningen för Microsoft, som i korthet återvänder i sin kärnverksamhet. Förhoppningsvis kommer “videospel” -grenen att hålla baren; eftersom vi nu vet vad Microsoft kan när siffrorna inte är bra.

Uppdatering: Microsoft Frankrike kontaktade oss för att meddela oss att Vahé Torossians ord skulle ha misstolkats av journalisten från Le Point. Microsoft bekräftar därför inte upphörandet av mobil för allmänheten; detta är i alla fall Redmonds nu officiella ståndpunkt.