Mario Kart Tour är tillgänglig för nedladdning på iPhone, iPad och Android

Mario Kart Tour är tillgänglig för nedladdning på iPhone, iPad och Android

Det här är den stora dagen: Mario Kart Tour finns att ladda ner! Den är tillgänglig nu på iOS (App Store-länk – gratis – iPhone / iPad), liksom på Android.

Det finns en sak att ta hänsyn till: även om spelet är tillgängligt är det ännu inte möjligt att spela. Ett underhåll pågår faktiskt och det slutar klockan 9. För sin del indikerar Twitter-kontot som är dedikerat till spelet att tävlingarna kommer att vara tillgängliga från 10:00.

Mario Kart Tour är inte lika komplett som versionen på Nintendo-konsoler, speciellt när det gäller kontroll. Karten avancerar av sig själv, spelaren tar hand om styrningen med fingret. Nintendo vill att spelare ska kunna göra enhandslopp, precis som de kan spela Super Mario Run med en hand. Spelkretsarna är de som redan ses i tidigare Mario Kart, inklusive Super Mario Kart, Mario Kart 64, Mario Kart: Double Dash och Mario Kart 7. Det finns också några kretsar i städer, inklusive en i Paris.

Spelet är gratis och du kan aldrig betala. Det finns dock gränser, som att vänta på en fördröjning innan du vidtar vissa åtgärder. De som vill njuta av hela upplevelsen är välkomna att ta de betalda korten.

Mario Kart Tour finns gratis i App Store för iPhone och iPad. Och om du (av en slump) har en Android-smartphone, erbjuds den i Play Store.