Apple Watch Series 3

Marknaden för anslutna tillbehör (klockor, armband etc.) förväntas fördubblas till 2021

Wearables, nämligen anslutna kläder som anslutna klockor och anslutna armband, kommer att se deras försäljning öka med åren.. Enligt företaget IDC kommer de nästan att fördubblas till 2021. Marknaden förväntas sjunka från 113,2 miljoner sålda enheter till 222,3 miljoner 2021.

Apple Watch Series 3

Anslutna armband – som till exempel används för att mäta hjärtfrekvensen eller för att räkna avstånd – är de anslutna föremål som säljs bäst för tillfället (nästan 40% av försäljningen 2017), men marknaden bör krympa. fram till 2021 med en ökning med endast en siffra (eller i bästa fall 9%).

Den stora biten som skulle bidra till att öka försäljningen av “wearables” är ingen annan än anslutna klockor. Dessa produkter, drivna av Apple Watch, som är den främsta försäljningen i denna sektor, kan se deras försäljning öka från 31,6 miljoner i år till 71,5 miljoner år 2021, delvis tack vare den cellulära anslutningen som ingår i vissa. modeller som gör att du kan ringa samtal och ha internet på språng utan att nödvändigtvis vara utrustad med din smartphone. Du borde veta att fler och fler tillverkare lanserar anslutna klockor, vilket kommer att hjälpa marknaden att växa.

IDC tar tillfället i akt att säga två ord om smartphones. Företaget förväntar sig att 1,5 miljarder exemplar kommer att säljas över hela världen 2017.